All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of urea additive different content on fermentation quality in maize silage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23200003" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23200003 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv rozdílného přídavku močoviny na kvalitu fermentace kukuřičné siláže

  • Original language description

    V modelovém pokusu se silážní kukuřicí byl sledován konzervační účinek močoviny na kvalitu fermentačního procesu. Jemně granulovaná močovina byla přidávaná v množství 2,5 a 5 kg/t silážní kukuřice. Konzervací silážované hmoty pomocí močoviny, zejména vyšzvýšení hodnoty pH, koncentrace kyseliny mléčné, ale i octové v porovnání s kontrolní siláží. Přídavek močoviny vedl také k výraznému zvýšení obsahu amoniaku, resp. obsahu NH3-N k celkovému N, ve srovnání s neošetřenou kontrolní siláží. I přes jednoduchofermentačních produktů jednoznačně potvrdit hypotézu o přeměně mikroflóry v průběhu fermentačního procesu ve prospěch heterofermentativních mléčných bakterií, aniž by se provedla speciální mikrobiologická analýza. Vzhledem ke zvýšené tvorbě amoniaku se ndávku močoviny jak 5 kg/t hmoty. Dávka močoviny 5 kg/t zvýšila ztráty sušiny (7,41 %). Přednost amoniakování kukuřičných siláží prostřednictvím močoviny spočívá ve zvýšení obsahu dusíkatých látek. Snížení obsahu vlákniny v porovnání s kon

  • Czech name

    Vliv rozdílného přídavku močoviny na kvalitu fermentace kukuřičné siláže

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    50

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    55-64

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database