All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of the addition of different levels of formic acid on maize silage quality.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200013" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200013 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv přídavku rozdílné koncentrace kyseliny mravenčí na kvalitu kukuřičné siláže

  • Original language description

    Neředěná kyselina mravenčí byla rovnoměrně přidávaná v množství 0,5 a 1,0 l/t silážní kukuřice. Konzervací silážované hmoty kyselinou mravenčí, zejména vyšší koncentrací, došlo v porovnání s kontrolní siláží ke snížení hodnoty titrační acidity (KVV), k redukci koncentrace kvasných kyselin, včetně kyseliny mléčné. Přídavek kyseliny mravenčí vedl také k výraznému snížení obsahu NH3-N k celkovému N, ve srovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Lze konstatovat, že aplikací kyseliny mravenčí byla potvrzena hypotéza o inhibici nežádoucí mikroflóry v průběhu fermentačního procesu ve prospěch bakterií mléčného kvašení, aniž by se provedla speciální mikrobiologická analýza. Dávka kyseliny mravenčí 1 l/t snížila ztráty sušiny (6,2 %) ve srovnání s kontrolní siláží. Přednost ošetření silážované kukuřice kyselinou mravenčí spočívá v rychlejší acidifikaci kukuřice a v celkové redukci heterofermentativní fermentace.

  • Czech name

    Vliv přídavku rozdílné koncentrace kyseliny mravenčí na kvalitu kukuřičné siláže

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    51

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    43-52

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database