All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of the effect of benzoic acid addition on the fermentation process quality with untreated silages

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00001361" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00001361 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Comparison of the effect of benzoic acid addition on the fermentation process quality with untreated silages

  • Original language description

    The influence of benzoic acid and formic acid (positive control) of ensilaged maize and pressed sugar beet pulp on quality fermentation processes was studied in a laboratory experiment. The effect of additive on the quality of fermentation process duringmaize ensiling was studied in a first model experiment. Preservatives such as formic acid and benzoic acid were added to ensiled maize at the concentration of 1L/t and 1 kg/t, respectively. When benzoic acid was used as a preservative, the pH and the N-NH3/ N total ratio decreased statistically (P<0.05) significantly while the titration acidity increased (P<0.05) in comparison with the control values. The addition of HCOOH to the maize silage reduced the level of acetic acid in dry matter by 11.3% while the overall level of acids decreased by 1.8%. The minimum loss of dry matter (2%) was found in the silage treated with formic acid in comparison with that of the control (11.0%). Sugar beet pulp silages with benzoic acid or formic acid

  • Czech name

    Vliv přídavku kyseliny benzoové na kvalitu fermentačního procesu v porovnání s neošetřenými silážemi

  • Czech description

    Potvrdilo se, že i při silážování sacharidových krmiv, jako např. silážní kukuřice, lze použít chemické konzervační prostředky, které způsobí nejen přímou redukci pH, zvýší titrační kyselost siláže a současně potlačí nežádoucí skupiny bakterií a tím i tvorbu těkavých mastných kyselin. Předností aplikace těchto prostředků při konzervaci krmiv je také snížení rozkladu dusíkatých látek, snížení ztrát sušiny a celková redukce fermentace. Významnou předností je také větší uchování zbytkových sacharidů v silážích. Technologickou výhodou aromatických kyselin je vedle baktericidních účinků také vysoký proti plísňový efekt. Ukázalo se, že kyselina mravenčí v dávce 1 l/t nebo dávka kyseliny benzoové 1 kg/t silážní kukuřice není zcela dostačující ve prospěch všech kvalitativních ukazatelů fermentace kukuřičné siláže. Také z druhého pokusu, ve kterém byl ověřován vliv kyseliny mravenčí a benzoové při silážování lisovaných cukrovarských řízků s obsahem sušiny 122,7 g/kg, vyplynul poznatek, že přída

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    52

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    15-22

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database