THE IMPORTANCE OF PPRESSING AND BENZOIC ACID SUPPLEMENTATION AS ADDITIVE ON THE SUGAR BEET PULP SILAGES QUALITY
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00004024" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00004024 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
VÝZNAM DUSÁNÍ A PŘÍDAVKU KYSELINY BENZOOVÉ JAKO SILÁŽNÍHO ADITIVA NA KVALITU SILÁŽÍ Z CUKROVARSKÝCH ŘÍZKŮ
Original language description
Cukrovarské řízky čerstvé nebo silážované, se vyznačují vysokou krmnou hodnotou. Jsou srovnatelné v obsahu dusíkatých látek s krmným ječmenem, mají příznivou koncentraci energie (vyšší než 6,2 MJ NEL/kg sušiny) a relativně vyšší obsah (180-260g/kg sušiny) vlákniny (PODKOWKA et al. 1999; DRENNAN, 1981). Dusíkaté látky jsou tvořeny především bílkovinami, neboť amidické látky jsou většinou vyextrahovány při difúzi řízků. Vysoký obsah dusíkatých látek v sušině řízků zdůvodňuje FLÁM (1986) koagulací nativních rozpustných dusíkatých látek při extrakci sacharózy za vyšší teploty. Významnou složkou cukrovarských řízků jsou především bezdusíkaté látky výtažkové, tvořené zejména hemicelulózou a galaktany. Kvalitní řízkové siláže se vyznačují příznivými dietetickými účinky a mohou u přežvýkavců eliminovat některé rušivé vlivy při trávení v bachoru. Významnou vlastností cukrovarských řízků, resp. siláží, je jejich příznivý stimulační vliv na sekreci mléka a jeho složení (MURPHY, 1986). De BRABENDE
Czech name
VÝZNAM DUSÁNÍ A PŘÍDAVKU KYSELINY BENZOOVÉ JAKO SILÁŽNÍHO ADITIVA NA KVALITU SILÁŽÍ Z CUKROVARSKÝCH ŘÍZKŮ
Czech description
Cukrovarské řízky čerstvé nebo silážované, se vyznačují vysokou krmnou hodnotou. Jsou srovnatelné v obsahu dusíkatých látek s krmným ječmenem, mají příznivou koncentraci energie (vyšší než 6,2 MJ NEL/kg sušiny) a relativně vyšší obsah (180-260g/kg sušiny) vlákniny (PODKOWKA et al. 1999; DRENNAN, 1981). Dusíkaté látky jsou tvořeny především bílkovinami, neboť amidické látky jsou většinou vyextrahovány při difúzi řízků. Vysoký obsah dusíkatých látek v sušině řízků zdůvodňuje FLÁM (1986) koagulací nativních rozpustných dusíkatých látek při extrakci sacharózy za vyšší teploty. Významnou složkou cukrovarských řízků jsou především bezdusíkaté látky výtažkové, tvořené zejména hemicelulózou a galaktany. Kvalitní řízkové siláže se vyznačují příznivými dietetickými účinky a mohou u přežvýkavců eliminovat některé rušivé vlivy při trávení v bachoru. Významnou vlastností cukrovarských řízků, resp. siláží, je jejich příznivý stimulační vliv na sekreci mléka a jeho složení (MURPHY, 1986). De BRABENDE
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
VI. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
80-7305-521-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
25-32
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
VFU Brno
Event date
May 5, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—