All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

THE IMPORTANCE OF PPRESSING AND BENZOIC ACID SUPPLEMENTATION AS ADDITIVE ON THE SUGAR BEET PULP SILAGES QUALITY

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00004024" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00004024 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    VÝZNAM DUSÁNÍ A PŘÍDAVKU KYSELINY BENZOOVÉ JAKO SILÁŽNÍHO ADITIVA NA KVALITU SILÁŽÍ Z CUKROVARSKÝCH ŘÍZKŮ

  • Original language description

    Cukrovarské řízky čerstvé nebo silážované, se vyznačují vysokou krmnou hodnotou. Jsou srovnatelné v obsahu dusíkatých látek s krmným ječmenem, mají příznivou koncentraci energie (vyšší než 6,2 MJ NEL/kg sušiny) a relativně vyšší obsah (180-260g/kg sušiny) vlákniny (PODKOWKA et al. 1999; DRENNAN, 1981). Dusíkaté látky jsou tvořeny především bílkovinami, neboť amidické látky jsou většinou vyextrahovány při difúzi řízků. Vysoký obsah dusíkatých látek v sušině řízků zdůvodňuje FLÁM (1986) koagulací nativních rozpustných dusíkatých látek při extrakci sacharózy za vyšší teploty. Významnou složkou cukrovarských řízků jsou především bezdusíkaté látky výtažkové, tvořené zejména hemicelulózou a galaktany. Kvalitní řízkové siláže se vyznačují příznivými dietetickými účinky a mohou u přežvýkavců eliminovat některé rušivé vlivy při trávení v bachoru. Významnou vlastností cukrovarských řízků, resp. siláží, je jejich příznivý stimulační vliv na sekreci mléka a jeho složení (MURPHY, 1986). De BRABENDE

  • Czech name

    VÝZNAM DUSÁNÍ A PŘÍDAVKU KYSELINY BENZOOVÉ JAKO SILÁŽNÍHO ADITIVA NA KVALITU SILÁŽÍ Z CUKROVARSKÝCH ŘÍZKŮ

  • Czech description

    Cukrovarské řízky čerstvé nebo silážované, se vyznačují vysokou krmnou hodnotou. Jsou srovnatelné v obsahu dusíkatých látek s krmným ječmenem, mají příznivou koncentraci energie (vyšší než 6,2 MJ NEL/kg sušiny) a relativně vyšší obsah (180-260g/kg sušiny) vlákniny (PODKOWKA et al. 1999; DRENNAN, 1981). Dusíkaté látky jsou tvořeny především bílkovinami, neboť amidické látky jsou většinou vyextrahovány při difúzi řízků. Vysoký obsah dusíkatých látek v sušině řízků zdůvodňuje FLÁM (1986) koagulací nativních rozpustných dusíkatých látek při extrakci sacharózy za vyšší teploty. Významnou složkou cukrovarských řízků jsou především bezdusíkaté látky výtažkové, tvořené zejména hemicelulózou a galaktany. Kvalitní řízkové siláže se vyznačují příznivými dietetickými účinky a mohou u přežvýkavců eliminovat některé rušivé vlivy při trávení v bachoru. Významnou vlastností cukrovarských řízků, resp. siláží, je jejich příznivý stimulační vliv na sekreci mléka a jeho složení (MURPHY, 1986). De BRABENDE

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    VI. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    80-7305-521-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    25-32

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    VFU Brno

  • Event date

    May 5, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article