All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effects of organic acids applications on quality of sugar pulp silages

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23200005" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23200005 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Konzervace cukrovarských řízku pomocí přídavku organických kyselin

  • Original language description

    V pokusu s lisovanými řízky byl sledován konzervační efekt kyseliny mravenčí, benzoové a směsi kyseliny mravenčí s propionovou na kvalitu fermentačního procesu a porovnán s neošetřenou kontrolní variantou. Testované chemické přípravky byly přidávány v mnkyselinou mravenčí a benzoovou došlo u řízkových siláží nejen ke snížení hodnoty pH, ale take ke statisticky průkaznému snížení (P<0.05) tvorby všech kvasných kyselin, zejména kyseliny octové, kt erá u zbývajících siláží měla jinak dominantní zastoupení.způsobil ve srovnání s kontrolní siláží v podmínkách našeho laboratorního pokusu take významné snížení tvorby alkoholu. Tyto změny byly statisticky významné. Kyselina benzoová jako silážní prostředek významně (P<0.05) zvýšila ve srovnání s kontrolní silámléčné a snížila obsah kyseliny octové v siláži. Přidané organické kyseliny, s výjimkou směsi kyseliny mravenčí s propionovou v poměru 13:87 k silážovaným lisovaným řízkům vedly ke zlepšení fermentačního procesu a snížení ztrát struktury

  • Czech name

    Konzervace cukrovarských řízku pomocí přídavku organických kyselin

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    50

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    65-74

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database