Influence of combination of biological and chemical additives on the quality of maize silage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000209" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000209 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/17210.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17210.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv kombinace biologických a chemických přípravků na kvalitu kukuřičné siláže
Original language description
Cílem práce bylo porovnat mezi sebou výsledky fermentace kukuřičné siláže, konzervované s přídavkem několika vybraných silážních přípravků a jejich kombinace s přípravkem Ecosyl, obsahujícím homofermentativní bakterie mléčného kvašení Lactobacillus plantarum MTD/1. Testováno bylo 10 variant. Kontrolní varianta (bez aditiv) se od ostatních variant v ukazatelích výživných hodnot významně nelišila, kromě varianty Ecosyl s Lalsilem Fresh (heterofermentativní bakterie mléčného kvašení Lactobacillus buchneri), u které byly u škrobu a cukrů získány vyšší hodnoty. U kontrolní siláže bylo oproti ostatním variantám analyzováno nejvyšší pH a nejnižší kyselost vodního výluhu. Siláže s kombinací Ecosyl a konzervant nebyly v ukazatelích fermentace lepší než samostatně Ecosyl či jiný přípravek, pouze kombinovaný přípravek Ecosyl s Lalsilem Fresh měl vliv na nižší obsah těkavých mastných kyselin.
Czech name
Vliv kombinace biologických a chemických přípravků na kvalitu kukuřičné siláže
Czech description
Cílem práce bylo porovnat mezi sebou výsledky fermentace kukuřičné siláže, konzervované s přídavkem několika vybraných silážních přípravků a jejich kombinace s přípravkem Ecosyl, obsahujícím homofermentativní bakterie mléčného kvašení Lactobacillus plantarum MTD/1. Testováno bylo 10 variant. Kontrolní varianta (bez aditiv) se od ostatních variant v ukazatelích výživných hodnot významně nelišila, kromě varianty Ecosyl s Lalsilem Fresh (heterofermentativní bakterie mléčného kvašení Lactobacillus buchneri), u které byly u škrobu a cukrů získány vyšší hodnoty. U kontrolní siláže bylo oproti ostatním variantám analyzováno nejvyšší pH a nejnižší kyselost vodního výluhu. Siláže s kombinací Ecosyl a konzervant nebyly v ukazatelích fermentace lepší než samostatně Ecosyl či jiný přípravek, pouze kombinovaný přípravek Ecosyl s Lalsilem Fresh měl vliv na nižší obsah těkavých mastných kyselin.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TG01010082" target="_blank" >TG01010082: Reinforcing of competitive strength in the area of animal production through an efficient networking of research, development, innovation and knowledge transfer</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
LXV
Issue of the periodical within the volume
12, vědecká příloha
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
567-570
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—