EFFECT OF DIFFERENT SUPPLEMENTATION OF UREA ON THE FERMENTATION CHARACTERISTICS OF CRUSHED MAIZE EARS SILAGE
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00145933" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00145933 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv diferencovaného přídavku močoviny na fermentační charakteristiky LKS siláže kukuřice.
Original language description
Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku močoviny na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží z mechanicky upravených kukuřičných palic s listeny a porovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Močovina byla k materiálu pošrotovaných olistěných palic aplikována homogenně v dávce 2,5 kg. resp. 5 kg.t-1. Byl zjištěn pozitivní vliv přídavku močoviny na produkci kyseliny mléčné, na celkovou volnou titrační kyselost a snížení obsahu kyseliny octové. V obsahu etanolu nebyla redukce ve srovnání s kontrolní siláží potvrzena. V močovinou ošetřených silážích LKS byla prokázána nižší ztráta sušiny ve srovnání s kontrolní siláží.
Czech name
Vliv diferencovaného přídavku močoviny na fermentační charakteristiky LKS siláže kukuřice.
Czech description
Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku močoviny na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží z mechanicky upravených kukuřičných palic s listeny a porovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Močovina byla k materiálu pošrotovaných olistěných palic aplikována homogenně v dávce 2,5 kg. resp. 5 kg.t-1. Byl zjištěn pozitivní vliv přídavku močoviny na produkci kyseliny mléčné, na celkovou volnou titrační kyselost a snížení obsahu kyseliny octové. V obsahu etanolu nebyla redukce ve srovnání s kontrolní siláží potvrzena. V močovinou ošetřených silážích LKS byla prokázána nižší ztráta sušiny ve srovnání s kontrolní siláží.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: The influence of microorganisms and their secondary metabolites on hygienic feed quality</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník konference VIII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7305-065-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—