Influence of additve supplementation on the fermentation process quality and aerobic stability in maize silage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00178468" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00178468 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv přídavku silážních aditiv na kvalitu fermentačního procesu a aerobní stabilitu kukuřičné siláže.
Original language description
Silážní kukuřice s nižším obsahem sušiny se zpravidla vyznačují bouřlivým průběhem fermentace, s rizikovým únikem silážních šťáv a větší tvorbou alkoholu. Přídavek silážních biologických aditiv (inokulantů), ale i chemických přípravků mohou významně usměrnit nejen vlastní průběh fermentačního procesu, snížit hodnotu pH, posílit tvorbu kyseliny mléčné v siláži, ale také významně ovlivnit aerobní stabilitu siláží po vyskladnění. V pokusu byl potvrzen i pozitivní vliv přídavku aditiva na hygienickou jakostsiláží.
Czech name
Vliv přídavku silážních aditiv na kvalitu fermentačního procesu a aerobní stabilitu kukuřičné siláže.
Czech description
Silážní kukuřice s nižším obsahem sušiny se zpravidla vyznačují bouřlivým průběhem fermentace, s rizikovým únikem silážních šťáv a větší tvorbou alkoholu. Přídavek silážních biologických aditiv (inokulantů), ale i chemických přípravků mohou významně usměrnit nejen vlastní průběh fermentačního procesu, snížit hodnotu pH, posílit tvorbu kyseliny mléčné v siláži, ale také významně ovlivnit aerobní stabilitu siláží po vyskladnění. V pokusu byl potvrzen i pozitivní vliv přídavku aditiva na hygienickou jakostsiláží.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: The influence of microorganisms and their secondary metabolites on hygienic feed quality</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník konference IX. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7399-125-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
159-164
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—