The effect of silage additive on fermentation quality on brewers grains with absorbent matter
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00117829" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00117829 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu siláže pivovarského mláta s přídavkem sorbentu
Original language description
V modelovém pokusu jsme sledovali kvalitu fermentačního procesu siláží pivovarského mláta, u kterého byla upravena sušina přídavkem ječného šrotu a ošetřeno chemickým aditivem. Z uvedených výsledků vyplývá, že použití sorbentu vlhkosti snižuje produkci silážních šťáv. Použití konzervačního aditiva vedlo ke zlepšení fermentačního procesu, jak v množství tak i v poměru kvasných kyselin, ale i v obsahu alkoholu. Pozitivním výsledkem pokusu je také skutečnost, že v žádné siláži nebyla stanovena kyselina máselná. Použití sorbentu vlhkosti a konzervačního aditiva mělo pozitivní vliv na kvalitu fermentačního procesu.
Czech name
Vliv silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu siláže pivovarského mláta s přídavkem sorbentu
Czech description
V modelovém pokusu jsme sledovali kvalitu fermentačního procesu siláží pivovarského mláta, u kterého byla upravena sušina přídavkem ječného šrotu a ošetřeno chemickým aditivem. Z uvedených výsledků vyplývá, že použití sorbentu vlhkosti snižuje produkci silážních šťáv. Použití konzervačního aditiva vedlo ke zlepšení fermentačního procesu, jak v množství tak i v poměru kvasných kyselin, ale i v obsahu alkoholu. Pozitivním výsledkem pokusu je také skutečnost, že v žádné siláži nebyla stanovena kyselina máselná. Použití sorbentu vlhkosti a konzervačního aditiva mělo pozitivní vliv na kvalitu fermentačního procesu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4027" target="_blank" >QF4027: Value and usefull of industrial brewery by-products as protein for animal nutrition with protected of environment.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNet 07 Agro - sborník z mezinárodní konference posluchačů postgraduálního doktorského studea
ISBN
978-80-7375-119-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
61-61
Publisher name
—
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2007
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—