All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The possible reduction of Clostridium perfringens in broiler chickens by lauric acid and its derivatives.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002004" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002004 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14049.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14049.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Možnosti redukce výskytu Clostridium perfringens v chovech drůbeže pomocí kyseliny laurové a jejích derivátů

  • Original language description

    Výskyt klostridiálních enteritid představuje značné hygienické riziko v chovech drůbeže na celém světě. C. perfringens je původcem nekrotické enteritidy, jejíž léčba a prevence znamené pro chovatele značné ekonomické ztráty. Po zákazu antibiotických stimulátorů růstu je jednou z alternativ kyselina laurová, jejíž inhibiční účinky jsou velmi silné právě v případě Gram pozitivních bakterií. Problém představuje experimentální ověření antibakteriální aktivity kyseliny laurové, pro problémy spojené s vyvoláním nekrorické enteritidy experimentálně. In vitro jsou však výsledky velmi slibné.

  • Czech name

    Možnosti redukce výskytu Clostridium perfringens v chovech drůbeže pomocí kyseliny laurové a jejích derivátů

  • Czech description

    Výskyt klostridiálních enteritid představuje značné hygienické riziko v chovech drůbeže na celém světě. C. perfringens je původcem nekrotické enteritidy, jejíž léčba a prevence znamené pro chovatele značné ekonomické ztráty. Po zákazu antibiotických stimulátorů růstu je jednou z alternativ kyselina laurová, jejíž inhibiční účinky jsou velmi silné právě v případě Gram pozitivních bakterií. Problém představuje experimentální ověření antibakteriální aktivity kyseliny laurové, pro problémy spojené s vyvoláním nekrorické enteritidy experimentálně. In vitro jsou však výsledky velmi slibné.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů