The possible reduction of Clostridium perfringens in broiler chickens by lauric acid and its derivatives.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002004" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002004 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14049.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14049.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti redukce výskytu Clostridium perfringens v chovech drůbeže pomocí kyseliny laurové a jejích derivátů
Original language description
Výskyt klostridiálních enteritid představuje značné hygienické riziko v chovech drůbeže na celém světě. C. perfringens je původcem nekrotické enteritidy, jejíž léčba a prevence znamené pro chovatele značné ekonomické ztráty. Po zákazu antibiotických stimulátorů růstu je jednou z alternativ kyselina laurová, jejíž inhibiční účinky jsou velmi silné právě v případě Gram pozitivních bakterií. Problém představuje experimentální ověření antibakteriální aktivity kyseliny laurové, pro problémy spojené s vyvoláním nekrorické enteritidy experimentálně. In vitro jsou však výsledky velmi slibné.
Czech name
Možnosti redukce výskytu Clostridium perfringens v chovech drůbeže pomocí kyseliny laurové a jejích derivátů
Czech description
Výskyt klostridiálních enteritid představuje značné hygienické riziko v chovech drůbeže na celém světě. C. perfringens je původcem nekrotické enteritidy, jejíž léčba a prevence znamené pro chovatele značné ekonomické ztráty. Po zákazu antibiotických stimulátorů růstu je jednou z alternativ kyselina laurová, jejíž inhibiční účinky jsou velmi silné právě v případě Gram pozitivních bakterií. Problém představuje experimentální ověření antibakteriální aktivity kyseliny laurové, pro problémy spojené s vyvoláním nekrorické enteritidy experimentálně. In vitro jsou však výsledky velmi slibné.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů