Chemical protection of top layer of maize silage against aerobic degradation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002204" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002204 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15045.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15045.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Chemická ochrana horní vrstvy silážované kukuřice před aerobní degradací
Original language description
Stále častěji se při silážování kukuřice aplikují na povrch silážované hmoty chemické konzervační přípravky, které mají snížit riziko aerobní degradace, probíhající v povrchových vrstvách v důsledku větší expozice kyslíku. Cílem bylo zjistit nutriční a fermentační ukazatele kukuřičné siláže ošetřené při zakládání postřikem povrchu silážované řezanky. Jako aditivum byl použit nový přípravek s komerčním názvem Albit (poly-beta-hydroxybutyric acid) a již ověřený silážní přípravek Safesil (dusitan sodný, benzoát sodný a sorbát draselný). Použití obou testovaných chemických přísad na povrchu silážované kukuřice mělo pozitivní účinky (P < 0,05) na snížení ztrát sušiny a zvýšení poměru kyseliny mléčné ke kyselině octové, což je uznávaný ukazatel výsledku kvality fermentačního procesu.
Czech name
Chemická ochrana horní vrstvy silážované kukuřice před aerobní degradací
Czech description
Stále častěji se při silážování kukuřice aplikují na povrch silážované hmoty chemické konzervační přípravky, které mají snížit riziko aerobní degradace, probíhající v povrchových vrstvách v důsledku větší expozice kyslíku. Cílem bylo zjistit nutriční a fermentační ukazatele kukuřičné siláže ošetřené při zakládání postřikem povrchu silážované řezanky. Jako aditivum byl použit nový přípravek s komerčním názvem Albit (poly-beta-hydroxybutyric acid) a již ověřený silážní přípravek Safesil (dusitan sodný, benzoát sodný a sorbát draselný). Použití obou testovaných chemických přísad na povrchu silážované kukuřice mělo pozitivní účinky (P < 0,05) na snížení ztrát sušiny a zvýšení poměru kyseliny mléčné ke kyselině octové, což je uznávaný ukazatel výsledku kvality fermentačního procesu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510391" target="_blank" >QJ1510391: Reduce of risks associated with nutrition of cattle with high performance</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Volume of the periodical
19
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
42-44
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—