All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

System evaluation of hybrids maize (Zea mays L.) for the needs of practice

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002319" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002319 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15170.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15170.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Systém hodnocení hybridů kukuřice (Zea Mays L.) pro potřeby praxe

  • Original language description

    Na základě potřeb praxe hodnotit hybridy kukuřice jednotným systémem, ve kterém byly hybridy kukuřice sklizeny při stejném stupni zralosti. Společný projekt vznikl pod koordinací Zemědělského výzkumu, spol. sr.o. Troubsko. Cílem experimentů v Troubsku a v Praze Uhříněvsi bylo porovnat vobou lokalitách hybridy srůznou raností (rané a středně rané), způsobem dozrávání rostliny (stay–green a rovnoměrně dozrávající), různým typem zrna (s moučnatým a sklovitým endospermem) a zařazení mezi silážní nebo zrnové. Vletech 2012 až 2014 bylo vkaždé lokalitě testováno zhruba 20 různých hybridů, které byly vobou lokalitách pěstovány. Testace i hodnocení hybridů probíhalo jednotnými postupy, které vyústily v certifikovanémetodiky, zdarma dostupné všem zájemcům zpraxe. Rozdíly mezi lokalitami a ročníky jsou u jednotlivých hybridů prezentovány.

  • Czech name

    Systém hodnocení hybridů kukuřice (Zea Mays L.) pro potřeby praxe

  • Czech description

    Na základě potřeb praxe hodnotit hybridy kukuřice jednotným systémem, ve kterém byly hybridy kukuřice sklizeny při stejném stupni zralosti. Společný projekt vznikl pod koordinací Zemědělského výzkumu, spol. sr.o. Troubsko. Cílem experimentů v Troubsku a v Praze Uhříněvsi bylo porovnat vobou lokalitách hybridy srůznou raností (rané a středně rané), způsobem dozrávání rostliny (stay–green a rovnoměrně dozrávající), různým typem zrna (s moučnatým a sklovitým endospermem) a zařazení mezi silážní nebo zrnové. Vletech 2012 až 2014 bylo vkaždé lokalitě testováno zhruba 20 různých hybridů, které byly vobou lokalitách pěstovány. Testace i hodnocení hybridů probíhalo jednotnými postupy, které vyústily v certifikovanémetodiky, zdarma dostupné všem zájemcům zpraxe. Rozdíly mezi lokalitami a ročníky jsou u jednotlivých hybridů prezentovány.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210128" target="_blank" >QJ1210128: New national feed quality evaluation system</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    63

  • Issue of the periodical within the volume

    12, vědecká příloha

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    105-111

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database