All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Wet Brewers' Grains stored in the bag without additives

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000006" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000006 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/17005.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17005.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pivovarské mláto skladované ve vaku bez konzervantů

  • Original language description

    Cílem výzkumu bylo ověřit, jak dlouho lze uchovávat ve vaku o kapacitě 25 tun pivovarské mláto, konzervované bez konzervačního přípravku. Mláto bylo v roce 2015 i v roce 2016 skladováno více než tři měsíce ve vaku. Po otevření vaku byla jeden týden zjišťována aerobní stabilita. Průběh fermentace a aerobní degradace byl průběžně sledován měřením teplot a chemických analýz, v roce 2016 i mikrobiálně. Výsledky z roku 2016 potvrdily ty z roku 2015. Pokud je pivovarské mláto ještě teplé nasypáno z korby nákladního automobilu přímo do vaku a anaerobně v něm uzavřeno, lze ho bez konzervačních přípravků uchovávat i tři měsíce. Po otevření vaku se počet kvasinek a plísní významně zvýšil za sedm dnů. Kvalitu skladovaného mláta více negativně ovlivnil přístup vzduchu než délka skladování. Aerobní stabilitu ovlivňuje sušina mláta, čím je jeho sušina nižší, tím horší je stabilita.

  • Czech name

    Pivovarské mláto skladované ve vaku bez konzervantů

  • Czech description

    Cílem výzkumu bylo ověřit, jak dlouho lze uchovávat ve vaku o kapacitě 25 tun pivovarské mláto, konzervované bez konzervačního přípravku. Mláto bylo v roce 2015 i v roce 2016 skladováno více než tři měsíce ve vaku. Po otevření vaku byla jeden týden zjišťována aerobní stabilita. Průběh fermentace a aerobní degradace byl průběžně sledován měřením teplot a chemických analýz, v roce 2016 i mikrobiálně. Výsledky z roku 2016 potvrdily ty z roku 2015. Pokud je pivovarské mláto ještě teplé nasypáno z korby nákladního automobilu přímo do vaku a anaerobně v něm uzavřeno, lze ho bez konzervačních přípravků uchovávat i tři měsíce. Po otevření vaku se počet kvasinek a plísní významně zvýšil za sedm dnů. Kvalitu skladovaného mláta více negativně ovlivnil přístup vzduchu než délka skladování. Aerobní stabilitu ovlivňuje sušina mláta, čím je jeho sušina nižší, tím horší je stabilita.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510391" target="_blank" >QJ1510391: Reduce of risks associated with nutrition of cattle with high performance</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    21

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    18-21

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database