All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A device for evaluation of fodder preservation under ideal anaerobic conditions

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F18%3AN0000063" target="_blank" >RIV/00027014:_____/18:N0000063 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/18063.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/18063.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zařízení pro hodnocení konzervace píce za ideálních anaerobních podmínek

  • Original language description

    Řešení se týká jednoduchého zařízení, pomocí kterého lze zjistit vliv zvoleného faktoru na průběh a výsledek fermentačního procesu siláží za ideálních anaerobních podmínek. K testaci silážování za ideálních anaerobních podmínek lze využít vakuové odsátí vzduchu z konzervované píce, uložené ve speciální fólii. Do sáčku ze speciální fólie se nasype odvážené množství řezanky a otevřený konec fólie se vloží do přístroje VaxSy. Po zapnutí se ze sáčku vysaje vzduch a následně se fólie zataví. Sáček se uchovává v temném prostředí při zvolené stabilní teplotě (obvykle 20 nebo 25 °C). Po minimálně 40 dnech fermentace se sáček otevře a obsah se pošle do laboratoře k chemickým analýzám.

  • Czech name

    Zařízení pro hodnocení konzervace píce za ideálních anaerobních podmínek

  • Czech description

    Řešení se týká jednoduchého zařízení, pomocí kterého lze zjistit vliv zvoleného faktoru na průběh a výsledek fermentačního procesu siláží za ideálních anaerobních podmínek. K testaci silážování za ideálních anaerobních podmínek lze využít vakuové odsátí vzduchu z konzervované píce, uložené ve speciální fólii. Do sáčku ze speciální fólie se nasype odvážené množství řezanky a otevřený konec fólie se vloží do přístroje VaxSy. Po zapnutí se ze sáčku vysaje vzduch a následně se fólie zataví. Sáček se uchovává v temném prostředí při zvolené stabilní teplotě (obvykle 20 nebo 25 °C). Po minimálně 40 dnech fermentace se sáček otevře a obsah se pošle do laboratoře k chemickým analýzám.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510391" target="_blank" >QJ1510391: Reduce of risks associated with nutrition of cattle with high performance</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    031477

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)