All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of freezing silage on NIR analysis of nutritional values

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000011" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000011 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/17019.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv zmrazení siláže na NIR analýzy výživných hodnot

  • Original language description

    Cílem výzkumu bylo zjistit, jestli má zmrazení a rozmražení čerstvých vzorků kukuřičné siláže vliv na výsledek analýz výživných hodnot a stravitelnosti organické hmoty (SOH) stanovené na přístroji AgriNIRs. Zkoumány byly tři siláže získané různou techno­logií sklizně. Po sklizni klasickým způsobem s délkou řezanky 10 mm nebyly zjištěny žádné rozdíly mezi čerstvou a zmrzlou siláží. Významné rozdíly (P < 0,05) byly zjištěny pouze u SOH siláže vyrobené technologií Shredlage s délkou řezanky asi 25 mm (SOH po rozmrznutí byla nižší než u čerstvé siláže) a u obsahu neutrálně detergentní vlákniny (NDF) v sušině u siláže s klasickou délkou řezanky 10 mm, ale o vyšší sušině (NDF po rozmrznutí byla vyšší než u čerstvé siláže). Pokud se tento vliv prokáže i v dalších poku­sech, bude doporučeno upravit kalibrační rovnice pro tyto případy.

  • Czech name

    Vliv zmrazení siláže na NIR analýzy výživných hodnot

  • Czech description

    Cílem výzkumu bylo zjistit, jestli má zmrazení a rozmražení čerstvých vzorků kukuřičné siláže vliv na výsledek analýz výživných hodnot a stravitelnosti organické hmoty (SOH) stanovené na přístroji AgriNIRs. Zkoumány byly tři siláže získané různou techno­logií sklizně. Po sklizni klasickým způsobem s délkou řezanky 10 mm nebyly zjištěny žádné rozdíly mezi čerstvou a zmrzlou siláží. Významné rozdíly (P < 0,05) byly zjištěny pouze u SOH siláže vyrobené technologií Shredlage s délkou řezanky asi 25 mm (SOH po rozmrznutí byla nižší než u čerstvé siláže) a u obsahu neutrálně detergentní vlákniny (NDF) v sušině u siláže s klasickou délkou řezanky 10 mm, ale o vyšší sušině (NDF po rozmrznutí byla vyšší než u čerstvé siláže). Pokud se tento vliv prokáže i v dalších poku­sech, bude doporučeno upravit kalibrační rovnice pro tyto případy.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510391" target="_blank" >QJ1510391: Reduce of risks associated with nutrition of cattle with high performance</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    77

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    66-69

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database