All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Gallus gallusf. domestica

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000089" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000089 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/17087.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17087.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hygienické aspekty pastevniho chovu drůbeže

  • Original language description

    Volný výběh představuje důležitý aspekt v pastevním chovu drůbeže, zatím však máme omezené znalosti o tom, jak různý způsob ustájení a chovného systému ovlivňuje růstovou výkonnost a osídlování patogeny, které běžně kontaminují potraviny. Hlavním cílem této studie bylo zhodnotit vliv různých způsobů ustájení (především stálý pevný přístřešek oproti menšímu mobilnímu, s nebo bez přístupu k venkovní pastvě) a chov různých genotypů brojlerů či nosnic. Hlavním sledovaným faktorem byla přítomnost a změny počtu bakterií ve střevním traktu kuřat včetně těch patogenních jako jsou Campylobacter sp. a Salmonella sp. Studie zahrnovala tři dílčí pokusy. Výsledky ukázaly rozdíly ve střevní mikrobiotě: Pokusy I a II potvrdily snížení počtů koliformních bakterií ve slepém střevě pastevních kuřat, pokus III prokázal signifikantní zvýšení počtu prospěšných bakterií mléčného kvašení v ileu nosnic s volným přístupem k venkovní pastvě.

  • Czech name

    Hygienické aspekty pastevniho chovu drůbeže

  • Czech description

    Volný výběh představuje důležitý aspekt v pastevním chovu drůbeže, zatím však máme omezené znalosti o tom, jak různý způsob ustájení a chovného systému ovlivňuje růstovou výkonnost a osídlování patogeny, které běžně kontaminují potraviny. Hlavním cílem této studie bylo zhodnotit vliv různých způsobů ustájení (především stálý pevný přístřešek oproti menšímu mobilnímu, s nebo bez přístupu k venkovní pastvě) a chov různých genotypů brojlerů či nosnic. Hlavním sledovaným faktorem byla přítomnost a změny počtu bakterií ve střevním traktu kuřat včetně těch patogenních jako jsou Campylobacter sp. a Salmonella sp. Studie zahrnovala tři dílčí pokusy. Výsledky ukázaly rozdíly ve střevní mikrobiotě: Pokusy I a II potvrdily snížení počtů koliformních bakterií ve slepém střevě pastevních kuřat, pokus III prokázal signifikantní zvýšení počtu prospěšných bakterií mléčného kvašení v ileu nosnic s volným přístupem k venkovní pastvě.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů