Detection of residues of inhibiting substances in selected food chain components
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000241" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000241 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/17256.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17256.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Průkaz reziduí inhibičních látek ve vybraných složkách potravního řetězce
Original language description
Dodržování hygienických opatření v chovech hospodářských zvířat je základem pro zajištění vysoké úrovně ochrany lidského zdraví před zoonózami a chorobami přenášenými potravinami. Odpovídající úroveň biologické bezpečnosti vede ke zlepšení zdravotního stavu a produkčních ukazatelů zvířat, což vytváří předpoklady pro snížení používání antimikrobiálních látek a také zvýší bezpečnost potravin na začátku potravinového řetězce. Práce je zaměřena na přehled vybraných metod, které je možno použít pro stanovení reziduí inhibičních látek v potravinách a surovinách živočišného původu.
Czech name
Průkaz reziduí inhibičních látek ve vybraných složkách potravního řetězce
Czech description
Dodržování hygienických opatření v chovech hospodářských zvířat je základem pro zajištění vysoké úrovně ochrany lidského zdraví před zoonózami a chorobami přenášenými potravinami. Odpovídající úroveň biologické bezpečnosti vede ke zlepšení zdravotního stavu a produkčních ukazatelů zvířat, což vytváří předpoklady pro snížení používání antimikrobiálních látek a také zvýší bezpečnost potravin na začátku potravinového řetězce. Práce je zaměřena na přehled vybraných metod, které je možno použít pro stanovení reziduí inhibičních látek v potravinách a surovinách živočišného původu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1530058" target="_blank" >QJ1530058: Creating a system for evaluation of biosecurity, welfare and health of farm animals for the production of health friendly foodstaffs of animal origin</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Aktuální otázky bioklimatologie zvířat 2017
ISBN
978-80-7403-170-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
46-48
Publisher name
Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
Place of publication
Praha Uhříněves
Event location
Brno
Event date
Nov 29, 2017
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—