All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Production and economic indicators of bull fattening in the Czech Republic between 2013 and 2016

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F18%3AN0000033" target="_blank" >RIV/00027014:_____/18:N0000033 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/18033.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/18033.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výrobní a ekonomické ukazatele výkrmu býků v ČR v letech 2013 až 2016

  • Original language description

    Na celkové výrobě hovězího masa, která v ČR v roce 2016 dosáhla 72 tis. tun, se významně podílí kategorie jatečných býků. Pro zvyšování výroby hovězího masa je nezbytnou podmínkou ekonomická výhodnost výkrmu jatečných zvířat. Z dat poskytnutých podniky s výkrmem býků v ČR v letech 2013 až 2016 byly vypočítány průměrné náklady na výkrm jednoho zvířete 37 tis. Kč včetně ceny zástavu. Při průměrné prodejní ceně 32 tis. Kč a započítání dotací byla výsledkem výkrmu každoroční ztráta (průměrná rentabilita -7%). Analýza nákladů potvrdila nižší nákladovost při vyšším počtu zvířat v podniku. Mezi ekonomicky nejvýznamnější parametry se řadí dosahované denní přírůstky hmotnosti, cena zástavu a prodejní cena jatečného býka.

  • Czech name

    Výrobní a ekonomické ukazatele výkrmu býků v ČR v letech 2013 až 2016

  • Czech description

    Na celkové výrobě hovězího masa, která v ČR v roce 2016 dosáhla 72 tis. tun, se významně podílí kategorie jatečných býků. Pro zvyšování výroby hovězího masa je nezbytnou podmínkou ekonomická výhodnost výkrmu jatečných zvířat. Z dat poskytnutých podniky s výkrmem býků v ČR v letech 2013 až 2016 byly vypočítány průměrné náklady na výkrm jednoho zvířete 37 tis. Kč včetně ceny zástavu. Při průměrné prodejní ceně 32 tis. Kč a započítání dotací byla výsledkem výkrmu každoroční ztráta (průměrná rentabilita -7%). Analýza nákladů potvrdila nižší nákladovost při vyšším počtu zvířat v podniku. Mezi ekonomicky nejvýznamnější parametry se řadí dosahované denní přírůstky hmotnosti, cena zástavu a prodejní cena jatečného býka.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510191" target="_blank" >QJ1510191: Economic models for herd management evaluation and optimalization</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    78

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    33-37

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database