All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of dehulled white lupine seed inclusion in rabbit fattening diet on the growth performance and chemical, physical and sensory properties of rabbit meat quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000060" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000060 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/19059.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19059.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv zařazení odslupkovaných semen lupiny bílé do výkrmové diety pro králíky na užitkovost a chemické, fyzikální a senzorické vlastnosti králičího masa

  • Original language description

    Cílem práce bylo rozšířit naše dosavadní znalosti o nové informace týkající se vlivu odslupkovaných semen lupiny bílé (OLB) na užitkovost a chemické, fyzikální a senzorické vlastnosti králičího masa. Studie porovnávala výkrmovou dietu s obsahem OLB (V-OLB) a výkrmovou dietu na bázi sójového extrahovaného šrotu (V-SEŠ). Podávání diety s obsahem OLB snížilo Warner-Bratzlerovu sílu střihu u tepelně upravené hřbetní svaloviny (Longissimus lumborum) králíků (P = 0,003). Tento nález byl potvrzen při senzorické analýze, kdy byla zjištěna vyšší křehkost (P= 0,012) a vláknitost (P = 0,003) masa králíků krmených dietou V-OLB. Podávání diety V-OLB se projevilo také snížením saturačního (P = 0,001) a thrombogenního (P = 0,001) indexu ve stehenní svalovině králíků. U králíků ze skupiny V-OLB byla zjištěna lepší konverze krmiva (P = 0,001).

  • Czech name

    Vliv zařazení odslupkovaných semen lupiny bílé do výkrmové diety pro králíky na užitkovost a chemické, fyzikální a senzorické vlastnosti králičího masa

  • Czech description

    Cílem práce bylo rozšířit naše dosavadní znalosti o nové informace týkající se vlivu odslupkovaných semen lupiny bílé (OLB) na užitkovost a chemické, fyzikální a senzorické vlastnosti králičího masa. Studie porovnávala výkrmovou dietu s obsahem OLB (V-OLB) a výkrmovou dietu na bázi sójového extrahovaného šrotu (V-SEŠ). Podávání diety s obsahem OLB snížilo Warner-Bratzlerovu sílu střihu u tepelně upravené hřbetní svaloviny (Longissimus lumborum) králíků (P = 0,003). Tento nález byl potvrzen při senzorické analýze, kdy byla zjištěna vyšší křehkost (P= 0,012) a vláknitost (P = 0,003) masa králíků krmených dietou V-OLB. Podávání diety V-OLB se projevilo také snížením saturačního (P = 0,001) a thrombogenního (P = 0,001) indexu ve stehenní svalovině králíků. U králíků ze skupiny V-OLB byla zjištěna lepší konverze krmiva (P = 0,001).

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21001 - Nano-materials (production and properties)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510136" target="_blank" >QJ1510136: The optimalization of protein nutrition of monogastric animals on basis of seeds of varieties of white lupin (lupinus albus)</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    30

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    27-33

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database