Pelvic suspension of cattle carcass halves -way how to increase beef tenderness
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000229" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000229 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/19226.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19226.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pánevní zavěšení jatečných půlek skotu - způsob jak zvýšit křehkost hovězího masa
Original language description
Cílem práce je pospat změny v textuře masa svalů kýty a roštěnce, ke kterým dochází pokud je jatečná půlka skotu bezprostředně po porážce zavěšena za pánevní kost. Tento způsob zavěšení jatečných půlek skotu ve srovnání se strandardním, při kterém je půlka zavěšena za Achillovu šlachu. Nejvýraznější zvýšení křehkosti, žvýkatelnosti a šťavnatosti masa bylo pozorováno u svaloviny roštěnce a dolního šálu.
Czech name
Pánevní zavěšení jatečných půlek skotu - způsob jak zvýšit křehkost hovězího masa
Czech description
Cílem práce je pospat změny v textuře masa svalů kýty a roštěnce, ke kterým dochází pokud je jatečná půlka skotu bezprostředně po porážce zavěšena za pánevní kost. Tento způsob zavěšení jatečných půlek skotu ve srovnání se strandardním, při kterém je půlka zavěšena za Achillovu šlachu. Nejvýraznější zvýšení křehkosti, žvýkatelnosti a šťavnatosti masa bylo pozorováno u svaloviny roštěnce a dolního šálu.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TG01010082" target="_blank" >TG01010082: Reinforcing of competitive strength in the area of animal production through an efficient networking of research, development, innovation and knowledge transfer</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů