All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pelvic suspension of cattle carcass halves -way how to increase beef tenderness

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000229" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000229 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/19226.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19226.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pánevní zavěšení jatečných půlek skotu - způsob jak zvýšit křehkost hovězího masa

  • Original language description

    Cílem práce je pospat změny v textuře masa svalů kýty a roštěnce, ke kterým dochází pokud je jatečná půlka skotu bezprostředně po porážce zavěšena za pánevní kost. Tento způsob zavěšení jatečných půlek skotu ve srovnání se strandardním, při kterém je půlka zavěšena za Achillovu šlachu. Nejvýraznější zvýšení křehkosti, žvýkatelnosti a šťavnatosti masa bylo pozorováno u svaloviny roštěnce a dolního šálu.

  • Czech name

    Pánevní zavěšení jatečných půlek skotu - způsob jak zvýšit křehkost hovězího masa

  • Czech description

    Cílem práce je pospat změny v textuře masa svalů kýty a roštěnce, ke kterým dochází pokud je jatečná půlka skotu bezprostředně po porážce zavěšena za pánevní kost. Tento způsob zavěšení jatečných půlek skotu ve srovnání se strandardním, při kterém je půlka zavěšena za Achillovu šlachu. Nejvýraznější zvýšení křehkosti, žvýkatelnosti a šťavnatosti masa bylo pozorováno u svaloviny roštěnce a dolního šálu.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TG01010082" target="_blank" >TG01010082: Reinforcing of competitive strength in the area of animal production through an efficient networking of research, development, innovation and knowledge transfer</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů