All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of breed and meat cut on muscle fibre characteristics and instrumental toughness of meat from bulls

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000017" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000017 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41110/21:85303

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/21016.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21016.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv plemenné příslušnosti a masné partie býků na utváření svalových vláken a texturu masa

  • Original language description

    Cílem práce bylo porovnat charakteristiky svalových vláken a texturu masa u pěti svalů: longissimus lumborum (LL, nízký roštěnec), semitendinosus (ST, váleček), biceps femoris (BF, spodní šál), semimembranosus (SM, vrchní šál) a psoas major (PM, svíčková) odebraných od býků čtyř plemen skotu (aberdeen angus, AA; gasconne, GS; české strakaté, FL; holštýnské, HO). Býci byli vykrmováni v identických podmínkách ustájení a výživy a po porážce od nich byly odebrány vzorky svalů na histochemickou analýzu svalových vláken a texturní analýzu masa. Významnější vliv na vlastnosti svalových vláken i texturu masa měla sledovaná masná partie než plemenná příslušnost zvířat. Ve svalech kýty byly pozorovány meziplemenné rozdíly v charakteristikách svalových vláken u masných plemen AA a GS. Rovněž byl zjištěn významný vliv velikosti i kompozice svalových vláken na texturu masa, která byla pozitivně ovlivněna zvyšujícím se zastoupením svalových vláken typu IIB.

  • Czech name

    Vliv plemenné příslušnosti a masné partie býků na utváření svalových vláken a texturu masa

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    32

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    34-39

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database