All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Histochemical characteristics of muscle fibres and meat quality traits of purebred pigs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000044" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000044 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/21042.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21042.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Histochemické charakteristiky svalových vláken a kvalita masa vybraných plemen prasat

  • Original language description

    Cílem práce bylo posoudit vliv plemene na utváření svalových vláken a kvalitativní parametry masa prasat. Bylo hodnoceno celkem pět plemen prasat chovaných v ČR a jejich nedomestikovaní předci – divoká prasata v rámci srovnatelné hmotnosti jatečných těl. Pro klasifikaci svalových vláken ve svalu longissimus lumborum (LL; pečeně) byla využita adenosin trifosfatázová metoda. Nejvýznamnější rozdíly v histochemických charakteristikách svalových vláken od ostatních plemen vykazovala přeštická černostrakatá prasata, jejichž pečeně měla nejvyšší podíl glykolytických vláken typu IIB a divoká prasata, která měla v porovnání s ostatními plemeny více zastoupená vlákna typu IIA. Při porovnání kvalitativních parametrů masa dosáhlo plemeno přeštické černostrakaté nejvyššího podílu intramuskulárního tuku, nejnižšího podílu svaloviny a nejvyšší křehkosti masa.

  • Czech name

    Histochemické charakteristiky svalových vláken a kvalita masa vybraných plemen prasat

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    32

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    28-32

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database