Maize silages and their lower aerobic stability
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000096" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000096 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/21092.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21092.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kukuřičné siláže a jejich nižší aerobní stabilita
Original language description
Kukuřice je za normálních okolností lehce silážovatelnou plodinou. Silážovatelnost kukuřice se snižuje nejen sklizní v nevhodné vegetační fázi nebo při příliš vysokém či nízkém obsahu sušiny, ale také se zvyšujícím se množstvím popelovin, které působí pufračně. To je i jedna z příčin zhoršené aerobní stability, kterou lze predikovat, stanovit i hodnotit. Podle výsledku lze učinit patřičná opatření, aby aerobní stabilita siláže byla prodloužena, a tedy aby i ztráty sušiny a živin byly co nejnižší.
Czech name
Kukuřičné siláže a jejich nižší aerobní stabilita
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů