All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Vliv moučky z cvrčka domácího (Acheta domesticus) na kvalitu masa kuřat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000171" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000171 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/wp-content/uploads/2021/11/21166.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/wp-content/uploads/2021/11/21166.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv moučky z cvrčka domácího (Acheta domesticus) na kvalitu masa kuřat

  • Original language description

    Metodika je zaměřena na porovnání ukazatelů užitkovosti a kvality masa kuřat krmených dietou s různými úrovněmi přídavku moučky z cvrčka domácího. Hmyz je významným zdrojem bílkovin, antimikrobiálních peptidů, minerálů, vitaminů a tuku. A vzhledem k jeho rychlému růstu, snadné reprodukční schopnosti a příznivé konverzi krmiva může být považován za důležitý alternativní zdroj bílkovin v krmivech pro drůbež, pro níž je při venkovním chovu přirozenou součástí potravy. Zatím je ale jen málo dostupných informací týkajících se této problematiky. Metodika tedy přináší nové informace s ohledem na vhodnost zařazení moučky z cvrčka domácího do krmných směsí pro brojlerová kuřata stanovenou na základě míry ovlivnění užitkovosti a kvality masa takto vykrmovaných kuřat.

  • Czech name

    Vliv moučky z cvrčka domácího (Acheta domesticus) na kvalitu masa kuřat

  • Czech description

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910387" target="_blank" >QK1910387: Quality and safety meat of chicken fed with insect meal, limited feed intake and pasture</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    978-80-7403-259-2

  • Regulation ID

    UKZUZ 203492/2021

  • Technical parameters

    Českomoravská drůbežářská unie, z.s. zastoupená Ing. Gabrielou Dlouhou, Ph.D., předsedkyní představenstva; Počernická 272/96, Praha 10 Malešice, 108 00; tel.č. 777 027 826; IČ: 15888738; datum uzavření smlouvy: 4.10.2021.

  • Economical parameters

    Na zavedení postupů uvedených v metodice není třeba speciálních nákladů. Metodika nabízí možnost využití moučky z cvrčka domácího jako alternativní zdroj bílkovin v krmné směsi pro kuřata. Cena cvrččí moučky se bude odvíjet od intenzity chovu. Vzhledem k vysoké reprodukční schopnosti hmyzu, jeho rychlému růstu a příznivé konverzi krmiva lze očekávat nižší náklady na tuto komponentu oproti sójovému extrahovanému šrotu. Ve vztahu ke kvalitě masa a zdraví lidí ale nelze doporučit v krmných směsích pro kuřata dávku vyšší než 3 %.

  • Certification body designation

    Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů