Influence of alfalfa and corn harvesting technology on aerobic stability of silages
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000203" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000203 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/21198.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21198.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv technologie sklizně vojtěšky a kukuřice na aerobní stabilitu siláží
Original language description
Aerobní stabilita je i nadále podle Systému Völkenrode definovaná jako počet hodin od doby, kdy se teplota siláže zvýší o 2 °C (resp. 3 °C) nad teplotu okolí (ambient). Kvalita aerobní stability může být posuzována i dalšími metodami. Jsou to: maximální teplota siláže, pH na začátku a na konci testu, stupeň kondenzace, stupeň přítomnosti kvasinek či plísní a ztráta hmotnosti siláže. Kukuřičné siláže bývají méně stabilní oproti vojtěškovým silážím. Důležitým úkolem pro budoucnost je celoevropské sjednocení metodiky hodnocení aerobní stability. Je třeba sjednotit zejména teplotu a délku testu a dále parametry testovacího zařízení.
Czech name
Vliv technologie sklizně vojtěšky a kukuřice na aerobní stabilitu siláží
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů