A new way of processing corn improves the nutritional value of the chopped maize
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F22%3AN0000019" target="_blank" >RIV/00027014:_____/22:N0000019 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://vuzv.cz" target="_blank" >http://vuzv.cz</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nový způsob zpracování kukuřice zlepšuje nutriční hodnotu řezanky
Original language description
Kukuřičná siláž je jedním z nejvýznamnějších krmiv přežvýkavců na celém světě, zejména pro výživu dojnic či výkrm skotu. Mezi faktory, které ovlivňují kvalitativní parametry kukuřičných siláží, patří hybrid kukuřice, parametry prostředí (agronomické i počasí), způsob a kvalita sklizně, proces výroby a skladování. V posledních letech se klade velký důraz na různé systémy sklizně, které zaznamenaly velké změny a prvky inovací. Uskutečněné experimenty potvrdily předpoklad, že nové technologie zpracování kukuřice na siláž jsou schopny poskytovat kukuřičnou řezanku o vyšší nutriční hodnotě s lepším zpracováním zrna a bachorovou stravitelností.
Czech name
Nový způsob zpracování kukuřice zlepšuje nutriční hodnotu řezanky
Czech description
—
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Place of publication
—
Publisher/client name
—
Version
—
Carrier ID
—