Survey of vitamins determination methods in foods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F01%3A00000037" target="_blank" >RIV/00027022:_____/01:00000037 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přehled metod stanovení vitaminů v potravinách
Original language description
Jsou uvedeny důvody pro potřebu stanovení vitaminů v potravinách a faktory, které ovlivňují výběr analytické metody. Dále je uveden přehled ČSN metod a ČSN EN metod pro stanovení vitaminů v potravinách s platností v r. 2001. Přehled zahrnuje číslo a název normy, datum její účinnosti a princip metody. Jedná se o metody stanovení niacinu, vitaminů B1, B2, B6, B12, folacinu, kyseliny pantothenové, kyseliny askorbové, kyseliny linolové a linolenové, vitaminů A, E a D. Je prezentován i přehled metod rozpracovaných v rámci činnosti CEN/TC 275/WG9 zahrnující postupy pro stanovení vitaminů B1, B2, B6, K1, folacinu a kyseliny askorbové.
Czech name
Přehled metod stanovení vitaminů v potravinách
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník konference Vitaminy 2001
ISBN
80-7194-380
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
"L9"
Publisher name
Blattná, J., Horna, A., Zima, T., Univerzita Pardubice
Place of publication
Pardubice
Event location
Pardubice
Event date
Jan 1, 2001
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—