Panthotenic acid determination comparison of HPLC/FLD and microbiological method
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F01%3A00000046" target="_blank" >RIV/00027022:_____/01:00000046 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení kyseliny panthotenové - porovnání metody HPLC/FLD s mikrobiologickou metodou
Original language description
Cílem práce bylo ověřit rychlou a spolehlivou HPLC metodu ke stanovení kyseliny pantothenové především ve fortifikovaných potravinách a rovněž optimalizovat vhodný izolační postup. Naměřené výsledky byly porovnány s hodnotami získanými modifikovanou mikrobiologickou metodou podle ČSN 56 0060. Pro stanovení kyseliny pantothenové bylo vybráno 11 vzorků fortifikovaných potravin: multivitaminové nápoje, zmrzliny, 3 typy sušenek, ovocný čaj s vitaminy, vitaminový premix, ovocný jogurt a preparát B-komplex. Výsledky obou metodou velmi dobře korelují s tím, že metoda HPLC dává v průměru o 15 % vyšší výsledků než metoda mikrobiologická.
Czech name
Stanovení kyseliny panthotenové - porovnání metody HPLC/FLD s mikrobiologickou metodou
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník konference Vitaminy 2001
ISBN
80-7194-380
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
"P7"
Publisher name
Blattná J., Horna A., Zima T., Univerzita Pardubice
Place of publication
Pardubice
Event location
Pardubice
Event date
Sep 5, 2001
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—