Nutritional and economic characteristics of naked barley and oats
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000080" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000080 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční a hospodářská charakteristika bezpluchého ječmen a ovsa
Original language description
Sortiment bezpluchých genetických zdrojů jarního ječmene s dvouřadým a víceřadým klasem a nahého ovsa setého byl pěstován v podmínkách Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž sro. v letech 2000 a 2001 Nutriční charakteristika zrna vybraných vzorků obilovin, získaná na základě podrobných chemických rozborů nových linií bezpluchého ječmene a odrůd nahého ovsa ve Výzkumném ústavu potravinářském svědčí o významné diferenci mezi hodnocenými druhy v obsahu tuku (o 5,21%) a zastoupení mastných kyselin, některých vitaminů (B1, kyseliny panthotenové, niacinu a vitaminu B6), obsahu vlákniny potravy (o 3,225g/100g vzorku u ječmene( absolutním obsahu esenciálních aminokyselin a obsahu některých makro a mikroprvků (vápníku, hořčíku a fosforu). Porovnání se standardním vzorkem ječných krup ukázalo, že oproti celému zrnu ječmene jsou kroupy ochuzeny nejen o základní živiny, ale zejména o cenné vitaminy a některé minerální látky; neprůkazná diference však byla zjištěna pro nekteré aminokyseliny. ky; n
Czech name
Nutriční a hospodářská charakteristika bezpluchého ječmen a ovsa
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzity of underutized cereals and pseudocereals and its use in sustainable agriculture and in healthy food production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-5-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
177-181
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
—
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—