All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nutritional and economic characteristics of naked barley and oats

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000080" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000080 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nutriční a hospodářská charakteristika bezpluchého ječmen a ovsa

  • Original language description

    Sortiment bezpluchých genetických zdrojů jarního ječmene s dvouřadým a víceřadým klasem a nahého ovsa setého byl pěstován v podmínkách Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž sro. v letech 2000 a 2001 Nutriční charakteristika zrna vybraných vzorků obilovin, získaná na základě podrobných chemických rozborů nových linií bezpluchého ječmene a odrůd nahého ovsa ve Výzkumném ústavu potravinářském svědčí o významné diferenci mezi hodnocenými druhy v obsahu tuku (o 5,21%) a zastoupení mastných kyselin, některých vitaminů (B1, kyseliny panthotenové, niacinu a vitaminu B6), obsahu vlákniny potravy (o 3,225g/100g vzorku u ječmene( absolutním obsahu esenciálních aminokyselin a obsahu některých makro a mikroprvků (vápníku, hořčíku a fosforu). Porovnání se standardním vzorkem ječných krup ukázalo, že oproti celému zrnu ječmene jsou kroupy ochuzeny nejen o základní živiny, ale zejména o cenné vitaminy a některé minerální látky; neprůkazná diference však byla zjištěna pro nekteré aminokyseliny. ky; n

  • Czech name

    Nutriční a hospodářská charakteristika bezpluchého ječmen a ovsa

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzity of underutized cereals and pseudocereals and its use in sustainable agriculture and in healthy food production</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-5-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    177-181

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article