All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of the amount orf rennet, calcium chloride, temperature and treatment of milk by high pressure on the course of milk coagulation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000082" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000082 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv množství siřidla, chloridu vápenatého, teploty a ošetření mléka vysokým tlakem na prběh koagulace mléka

  • Original language description

    Vlastnosti koagulovaného mléčného gelu byly měřeny oscilačním reometrem Rheostres RS 150. Byl sledován vliv siřidla, chloridu vápenatého, teploty a zpracování mléka vysokým tlakem na vlastnosti vznikajícího gelu. Byly definovány parametry koagulace elastický modul pružnosti ve smyku G´, doba počátku koagulace to a časová konstanta kkoagulace tau. Čím vyšší je přídavek syřidla, chloridu vápenatého a teplota, tím je kratší doba počátku koagulace a časová konstanta koagulace. Limitní hodnota modulu pružnosti G´max nebyla prakticky ovlivněna přídavkem chloridu vápenatého a mírně klesala s rostoucí teplotou a přídavkem syřidla. Mléko ošetřené předem tlakem kolem 600 MPa po dobu 1O minut vytvořilo po přidání syřidla mnohem pevnější gel než mléko tlakem neošetřené. Modul pružnosti byl dokonce o 100% vyšší a časové konstanty prakticky poloviční.

  • Czech name

    Vliv množství siřidla, chloridu vápenatého, teploty a ošetření mléka vysokým tlakem na prběh koagulace mléka

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník semináře mléko a sýry

  • ISBN

    80-86238-21-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    163-168

  • Publisher name

    Výzkumný ústav mlékárenský

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Feb 22, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article