Influence of the amount orf rennet, calcium chloride, temperature and treatment of milk by high pressure on the course of milk coagulation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000082" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000082 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv množství siřidla, chloridu vápenatého, teploty a ošetření mléka vysokým tlakem na prběh koagulace mléka
Original language description
Vlastnosti koagulovaného mléčného gelu byly měřeny oscilačním reometrem Rheostres RS 150. Byl sledován vliv siřidla, chloridu vápenatého, teploty a zpracování mléka vysokým tlakem na vlastnosti vznikajícího gelu. Byly definovány parametry koagulace elastický modul pružnosti ve smyku G´, doba počátku koagulace to a časová konstanta kkoagulace tau. Čím vyšší je přídavek syřidla, chloridu vápenatého a teplota, tím je kratší doba počátku koagulace a časová konstanta koagulace. Limitní hodnota modulu pružnosti G´max nebyla prakticky ovlivněna přídavkem chloridu vápenatého a mírně klesala s rostoucí teplotou a přídavkem syřidla. Mléko ošetřené předem tlakem kolem 600 MPa po dobu 1O minut vytvořilo po přidání syřidla mnohem pevnější gel než mléko tlakem neošetřené. Modul pružnosti byl dokonce o 100% vyšší a časové konstanty prakticky poloviční.
Czech name
Vliv množství siřidla, chloridu vápenatého, teploty a ošetření mléka vysokým tlakem na prběh koagulace mléka
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník semináře mléko a sýry
ISBN
80-86238-21-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
163-168
Publisher name
Výzkumný ústav mlékárenský
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Feb 22, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—