All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of pasterization and of addition calcium chloride on rennet coagulation properties and curd quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43911007" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43911007 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://umtk.vscht.cz/cps/wp-content/uploads/2017/10/CPS-2016www.pdf" target="_blank" >http://umtk.vscht.cz/cps/wp-content/uploads/2017/10/CPS-2016www.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv pasterace a přídavku chloridu vápenatého na syřitelnost mléka a jakost vznikající sýřeniny

  • Original language description

    Syřitelnost je jednou z nejdůležitějších technologických vlastností mléka, která zásadním způsobem ovlivňuje celý proces výroby sýrů. Přídavkem syřidla do vzorku mléka začne mléko podléhat fyzikálně biochemickým změnám, které zahrnují modifikaci kaseinových micel, výsledkem jsou změny ve viskozitě a elasticitě mléka. Čas koagulace je doba (v sekundách), která je měřena od přídavku syřidla do mléka do začátku koagulace. Dle studie představuje dobrá syřitelnost - co nejkratší čas nutný k vysrážení mléka od přídavku syřidla. V provozních podmínkách se má mléko ideálně vysrážet nejdříve za 30 - 45 minut, ale tuhnoucí charakter sýřeniny je možný pozorovat dříve. Syřitelnost mléka ovlivňuje mnoho faktorů, které mohou ovlivňovat primární nebo sekundární fázi srážení, případně obě. Složení mléka má přímý vliv na koagulaci mléka a celkovou výtěžnost sýrů. Obzvlášť významný je obsah vápníku, konkrétně jeho ionizovaná forma, která má přímý vliv na vznik gelovité konzistence sýřeniny.

  • Czech name

    Vliv pasterace a přídavku chloridu vápenatého na syřitelnost mléka a jakost vznikající sýřeniny

  • Czech description

    Syřitelnost je jednou z nejdůležitějších technologických vlastností mléka, která zásadním způsobem ovlivňuje celý proces výroby sýrů. Přídavkem syřidla do vzorku mléka začne mléko podléhat fyzikálně biochemickým změnám, které zahrnují modifikaci kaseinových micel, výsledkem jsou změny ve viskozitě a elasticitě mléka. Čas koagulace je doba (v sekundách), která je měřena od přídavku syřidla do mléka do začátku koagulace. Dle studie představuje dobrá syřitelnost - co nejkratší čas nutný k vysrážení mléka od přídavku syřidla. V provozních podmínkách se má mléko ideálně vysrážet nejdříve za 30 - 45 minut, ale tuhnoucí charakter sýřeniny je možný pozorovat dříve. Syřitelnost mléka ovlivňuje mnoho faktorů, které mohou ovlivňovat primární nebo sekundární fázi srážení, případně obě. Složení mléka má přímý vliv na koagulaci mléka a celkovou výtěžnost sýrů. Obzvlášť významný je obsah vápníku, konkrétně jeho ionizovaná forma, která má přímý vliv na vznik gelovité konzistence sýřeniny.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2016: Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-973-0

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    123-128

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 14, 2016

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article