Nutritional quality of minor cereals and pseudocereals
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000084" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000084 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční kvalita minoritních obilnin a pseudoobilnin
Original language description
V současnosti se v Evropě uvádí celkem 18 druhů pšenice - jednozrnku, dvouzrnku a pšenici špaldu, bezpluché formy ječmenů a ovsů, trsnaté žito, čirok, proso, bér vlašský, ježatku obilnou, rosičku krvavou, pohanku setou i tatarskou. Kromě uvedených minoritních plodin v Evropě, jsou předmětem zájmu rovněž tzv. nové plodiny - laskave c amerlík - quinoa, které nemají tradici pěstování v Evropě, ale jejich význam roste především v souvislosti s diverzifikací rostlinné výroby a potravinářských produktů.
Czech name
Nutriční kvalita minoritních obilnin a pseudoobilnin
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzity of underutized cereals and pseudocereals and its use in sustainable agriculture and in healthy food production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek z X. semináře šlechtitelů Šlechtění na potravinářskou kvalitu
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
55-61
Publisher name
Výzkumný ústav rostlinné výroby
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 1, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—