Use of pressurization technologies in meat industry
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000087" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000087 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití technologie ošetření vysokým tlakem v masném průmyslu
Original language description
V současné době rostou požadavky na prodloužení trvanlivosti potravinářských výrobků. Jendím z perspektivních způsobů, jak toho docílit, je ošetření potravin vysokým izostatickým tlakem, (řádově stovky MPa = tisíce barů, atmosfér). Tuto technologii používají v nejvyspělejších státech světa, přičemž vůdčí pozici zaujímá Japonsko. Nejvíce se ve světě ošetřují ovocné a zeleninové šťávy a mléčné výrobky. V tuzemsku, na Moravě je budováno zatím ojedinělé provozní zařízení. Tyto t. zv. hydrostatické lisy vyrábí český výrobce.
Czech name
Využití technologie ošetření vysokým tlakem v masném průmyslu
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
13
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
28-29
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—