All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Apple-vegetable mixture

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3AE0004289" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:E0004289 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jablečno-zeleninová směs

  • Original language description

    Kombinace jablečné šťávy se zeleninovou šťávou a vhodnými ochucujícími šťávami a přísadami, vhodně upravené pH a v neposlední řadě moderní technologie výroby vysokotlakou pasterací a konzervace umožňují požívání zeleninových šťáv ve větším množství a navíc s prodlouženou trvanlivostí. Přitom se předpokládá, že při vysokotlaké pasteraci dojde ke krátkodobému ohřevu pouze na teplotu do 30°C, takže vitamíny a ostatní nutriční látky nejsou podrobeny působení teplotního šoku. Přitom možno konstatovat, že z hlediska mikrobiologického nebezpečí jsou tyto šťávy na straně bezpečnosti, zejména při kombinacích s úpravou pH pod hodnotu 4,2. Kromě toho použitím vysokotlaké konzervace dochází ve šťávách ke změnám, které umožní příjem těchto šťáv i lidem s alergií najablka či zeleninu. V recepturách nejsou zařazovány žádné konzervační přísady, takže je možné zhotovit plnohodnotné potravinářské výrobky nového typu, s nízkou kalorickou hodnotou, které mohou být vhodné i pro alergické osoby, které musí

  • Czech name

    Jablečno-zeleninová směs

  • Czech description

    Kombinace jablečné šťávy se zeleninovou šťávou a vhodnými ochucujícími šťávami a přísadami, vhodně upravené pH a v neposlední řadě moderní technologie výroby vysokotlakou pasterací a konzervace umožňují požívání zeleninových šťáv ve větším množství a navíc s prodlouženou trvanlivostí. Přitom se předpokládá, že při vysokotlaké pasteraci dojde ke krátkodobému ohřevu pouze na teplotu do 30°C, takže vitamíny a ostatní nutriční látky nejsou podrobeny působení teplotního šoku. Přitom možno konstatovat, že z hlediska mikrobiologického nebezpečí jsou tyto šťávy na straně bezpečnosti, zejména při kombinacích s úpravou pH pod hodnotu 4,2. Kromě toho použitím vysokotlaké konzervace dochází ve šťávách ke změnám, které umožní příjem těchto šťáv i lidem s alergií najablka či zeleninu. V recepturách nejsou zařazovány žádné konzervační přísady, takže je možné zhotovit plnohodnotné potravinářské výrobky nového typu, s nízkou kalorickou hodnotou, které mohou být vhodné i pro alergické osoby, které musí

Classification

  • Type

    X - Unclassified

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů