Apple-vegetable mixture
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3AE0004289" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:E0004289 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jablečno-zeleninová směs
Original language description
Kombinace jablečné šťávy se zeleninovou šťávou a vhodnými ochucujícími šťávami a přísadami, vhodně upravené pH a v neposlední řadě moderní technologie výroby vysokotlakou pasterací a konzervace umožňují požívání zeleninových šťáv ve větším množství a navíc s prodlouženou trvanlivostí. Přitom se předpokládá, že při vysokotlaké pasteraci dojde ke krátkodobému ohřevu pouze na teplotu do 30°C, takže vitamíny a ostatní nutriční látky nejsou podrobeny působení teplotního šoku. Přitom možno konstatovat, že z hlediska mikrobiologického nebezpečí jsou tyto šťávy na straně bezpečnosti, zejména při kombinacích s úpravou pH pod hodnotu 4,2. Kromě toho použitím vysokotlaké konzervace dochází ve šťávách ke změnám, které umožní příjem těchto šťáv i lidem s alergií najablka či zeleninu. V recepturách nejsou zařazovány žádné konzervační přísady, takže je možné zhotovit plnohodnotné potravinářské výrobky nového typu, s nízkou kalorickou hodnotou, které mohou být vhodné i pro alergické osoby, které musí
Czech name
Jablečno-zeleninová směs
Czech description
Kombinace jablečné šťávy se zeleninovou šťávou a vhodnými ochucujícími šťávami a přísadami, vhodně upravené pH a v neposlední řadě moderní technologie výroby vysokotlakou pasterací a konzervace umožňují požívání zeleninových šťáv ve větším množství a navíc s prodlouženou trvanlivostí. Přitom se předpokládá, že při vysokotlaké pasteraci dojde ke krátkodobému ohřevu pouze na teplotu do 30°C, takže vitamíny a ostatní nutriční látky nejsou podrobeny působení teplotního šoku. Přitom možno konstatovat, že z hlediska mikrobiologického nebezpečí jsou tyto šťávy na straně bezpečnosti, zejména při kombinacích s úpravou pH pod hodnotu 4,2. Kromě toho použitím vysokotlaké konzervace dochází ve šťávách ke změnám, které umožní příjem těchto šťáv i lidem s alergií najablka či zeleninu. V recepturách nejsou zařazovány žádné konzervační přísady, takže je možné zhotovit plnohodnotné potravinářské výrobky nového typu, s nízkou kalorickou hodnotou, které mohou být vhodné i pro alergické osoby, které musí
Classification
Type
X - Unclassified
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů