The Changes of alfa-galactosides during Germination and High Pressure Treatment of Chick-Pea Seeds
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F04%3A8P009093" target="_blank" >RIV/00027022:_____/04:8P009093 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
The Changes of alfa-galactosides during Germination and High Pressure Treatment of Chick-Pea Seeds
Original language description
The alfa-galactosides negatively affect of digestibility of grain legumes. The most effective way of alfa-galactosides decreasing is germination. The content of alfa-galactosides in chick-pea was decreased by 4 days germination up to 24% of original value in dry seeds. The 2 days germinated chick-pea seeds were treated by pressure 500 MPa for 10 minutes. The alfa-galactosides content was decreased by this treatment up to 31% of value before pressurisation and during 21 days storing decreased up to 7% ofvalue before pressurisation.
Czech name
Změny obsahu galaktosidů během klíčení a vysokotlakého zpracování semen cizrny
Czech description
Alfa-galactosidy negativně ovlivňují stravitelnost luštěnin. Nejefektivnější způsob jak je odstranit je klíčení. Obsah alfa-galaktosidů v cizrně byl snížen během čtyř dnů klíčení na 24% původní hodnoty v suchých semenech. Dva dny klíčená semena byla ošetřena vysokým tlakem 500 MPa po dobu 10 minut. Obsah alfa-galaktosidů byl snížen na 31% hodnoty před tlakováním a během dalšího skladování po dobu 21 dnů se snížil až na 7% hodnoty před tlakováním.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Volume of the periodical
22
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
41-44
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—