All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The Changes of alfa-galactosides during Germination and High Pressure Treatment of Chick-Pea Seeds

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F04%3A8P009093" target="_blank" >RIV/00027022:_____/04:8P009093 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The Changes of alfa-galactosides during Germination and High Pressure Treatment of Chick-Pea Seeds

  • Original language description

    The alfa-galactosides negatively affect of digestibility of grain legumes. The most effective way of alfa-galactosides decreasing is germination. The content of alfa-galactosides in chick-pea was decreased by 4 days germination up to 24% of original value in dry seeds. The 2 days germinated chick-pea seeds were treated by pressure 500 MPa for 10 minutes. The alfa-galactosides content was decreased by this treatment up to 31% of value before pressurisation and during 21 days storing decreased up to 7% ofvalue before pressurisation.

  • Czech name

    Změny obsahu galaktosidů během klíčení a vysokotlakého zpracování semen cizrny

  • Czech description

    Alfa-galactosidy negativně ovlivňují stravitelnost luštěnin. Nejefektivnější způsob jak je odstranit je klíčení. Obsah alfa-galaktosidů v cizrně byl snížen během čtyř dnů klíčení na 24% původní hodnoty v suchých semenech. Dva dny klíčená semena byla ošetřena vysokým tlakem 500 MPa po dobu 10 minut. Obsah alfa-galaktosidů byl snížen na 31% hodnoty před tlakováním a během dalšího skladování po dobu 21 dnů se snížil až na 7% hodnoty před tlakováním.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    22

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    41-44

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database