All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Experience with confusing food labelling from celiacs point of view

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A00%3A_3215" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:00:_3215 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60197994:_____/05:00:_3215 RIV/61388971:_____/05:00:_3215 RIV/68405430:_____/05:00:_3215 RIV/68081715:_____/05:00:_3215

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Experience with confusing food labelling from celiacs point of view

  • Original language description

    Several confusing labels of gluten-free food and common food have been found and later discussed among FRIP, celiac societies and Czech Agricultural and Food Inspection Authority since December 2004. Many topics relating to food allergens labelling,

  • Czech name

    Zkušenosti se zámenou etiket z pohledu celiaku

  • Czech description

    Bylo nalezeno nekolik matoucích oznacení bezlepkových potravint a obycejných potravin a pozdeji diskutováno mezi FRIP, Ceská zemedelská inspekce od prosince 2004. Mnoho témat vztahujících se ke znacení potravinových alergenu, které je od listopadu 2005 povinné pro všechny produkty, je stále nejasné a matoucí pro mnoho výrobcu a spotrebitelu. Tento krátký príspevek uvádí pouze nekolik príkladu.

Classification

  • Type

    A - Audiovisual production

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B53002" target="_blank" >1B53002: Safety evalution of foods for gluten-free diet</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

  • Place of publication

  • Publisher/client name

  • Version

  • Carrier ID