Experience with confusing food labelling from celiacs point of view
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A00%3A_3215" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:00:_3215 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60197994:_____/05:00:_3215 RIV/61388971:_____/05:00:_3215 RIV/68405430:_____/05:00:_3215 RIV/68081715:_____/05:00:_3215
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Experience with confusing food labelling from celiacs point of view
Original language description
Several confusing labels of gluten-free food and common food have been found and later discussed among FRIP, celiac societies and Czech Agricultural and Food Inspection Authority since December 2004. Many topics relating to food allergens labelling,
Czech name
Zkušenosti se zámenou etiket z pohledu celiaku
Czech description
Bylo nalezeno nekolik matoucích oznacení bezlepkových potravint a obycejných potravin a pozdeji diskutováno mezi FRIP, Ceská zemedelská inspekce od prosince 2004. Mnoho témat vztahujících se ke znacení potravinových alergenu, které je od listopadu 2005 povinné pro všechny produkty, je stále nejasné a matoucí pro mnoho výrobcu a spotrebitelu. Tento krátký príspevek uvádí pouze nekolik príkladu.
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B53002" target="_blank" >1B53002: Safety evalution of foods for gluten-free diet</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Place of publication
—
Publisher/client name
—
Version
—
Carrier ID
—