Contribution to the estimation of protein proteolysis changes in the ementaler cheeses type
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3AE0005402" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:E0005402 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/16193296:_____/05:E0005402
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
PŘÍSPĚVEK KE SLEDOVÁNÍ PROTEOLÝZY BÍLKOVIN V SÝRECH EMENTÁLSKÉHO TYPU.
Original language description
Metody stanovení procentického podílu nekazeinového, neproteinového a PTA dusíku na celkovém obsahu dusíkatých látek poskytují celkový pohled na průteolýzu bílkovin v sýrech. Získaný soubor výsledků HPLC analýz potvrdil, že tyto analýzy obsahu jednotlivých peptidů i volných aminokyselin doplňují informace o průběhu proteolýzy bílkovinné matrice sýra. Výsledky těchto stanovení mohou významnou měrou rozšířit možnosti vyhodnocování výsledků při výzkumu vlivu použitých druhů ČMK a/nebo kontaminující mikroflóry na proteolýzu bílkovinné matrice sýra či dalších biochemických pochodů při zrání sýrů a ve svém důsledku i vliv na výslednou jakost zralých sýrů uváděných na spotřebitelský trh.
Czech name
PŘÍSPĚVEK KE SLEDOVÁNÍ PROTEOLÝZY BÍLKOVIN V SÝRECH EMENTÁLSKÉHO TYPU.
Czech description
Metody stanovení procentického podílu nekazeinového, neproteinového a PTA dusíku na celkovém obsahu dusíkatých látek poskytují celkový pohled na průteolýzu bílkovin v sýrech. Získaný soubor výsledků HPLC analýz potvrdil, že tyto analýzy obsahu jednotlivých peptidů i volných aminokyselin doplňují informace o průběhu proteolýzy bílkovinné matrice sýra. Výsledky těchto stanovení mohou významnou měrou rozšířit možnosti vyhodnocování výsledků při výzkumu vlivu použitých druhů ČMK a/nebo kontaminující mikroflóry na proteolýzu bílkovinné matrice sýra či dalších biochemických pochodů při zrání sýrů a ve svém důsledku i vliv na výslednou jakost zralých sýrů uváděných na spotřebitelský trh.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3284" target="_blank" >QF3284: Selection and appreciation cheese culture from standpoints latest parameters on behalf of quality assurance and health safety of hard cheeses.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník referátů semináře Mléko a sýry 2005
ISBN
80-86238-48-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
9
Pages from-to
88-96
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 20, 2005
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—