All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Contribution to the estimation of protein proteolysis changes in the ementaler cheeses type

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3AE0005402" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:E0005402 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/16193296:_____/05:E0005402

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    PŘÍSPĚVEK KE SLEDOVÁNÍ PROTEOLÝZY BÍLKOVIN V SÝRECH EMENTÁLSKÉHO TYPU.

  • Original language description

    Metody stanovení procentického podílu nekazeinového, neproteinového a PTA dusíku na celkovém obsahu dusíkatých látek poskytují celkový pohled na průteolýzu bílkovin v sýrech. Získaný soubor výsledků HPLC analýz potvrdil, že tyto analýzy obsahu jednotlivých peptidů i volných aminokyselin doplňují informace o průběhu proteolýzy bílkovinné matrice sýra. Výsledky těchto stanovení mohou významnou měrou rozšířit možnosti vyhodnocování výsledků při výzkumu vlivu použitých druhů ČMK a/nebo kontaminující mikroflóry na proteolýzu bílkovinné matrice sýra či dalších biochemických pochodů při zrání sýrů a ve svém důsledku i vliv na výslednou jakost zralých sýrů uváděných na spotřebitelský trh.

  • Czech name

    PŘÍSPĚVEK KE SLEDOVÁNÍ PROTEOLÝZY BÍLKOVIN V SÝRECH EMENTÁLSKÉHO TYPU.

  • Czech description

    Metody stanovení procentického podílu nekazeinového, neproteinového a PTA dusíku na celkovém obsahu dusíkatých látek poskytují celkový pohled na průteolýzu bílkovin v sýrech. Získaný soubor výsledků HPLC analýz potvrdil, že tyto analýzy obsahu jednotlivých peptidů i volných aminokyselin doplňují informace o průběhu proteolýzy bílkovinné matrice sýra. Výsledky těchto stanovení mohou významnou měrou rozšířit možnosti vyhodnocování výsledků při výzkumu vlivu použitých druhů ČMK a/nebo kontaminující mikroflóry na proteolýzu bílkovinné matrice sýra či dalších biochemických pochodů při zrání sýrů a ve svém důsledku i vliv na výslednou jakost zralých sýrů uváděných na spotřebitelský trh.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3284" target="_blank" >QF3284: Selection and appreciation cheese culture from standpoints latest parameters on behalf of quality assurance and health safety of hard cheeses.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník referátů semináře Mléko a sýry 2005

  • ISBN

    80-86238-48-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    88-96

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 20, 2005

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article