All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Modelling of Heat and Mass Transfer during Passage of the Chicken through the Chilling Tunnel

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A8P006167" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:8P006167 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Modelling of Heat and Mass Transfer during Passage of the Chicken through the Chilling Tunnel

  • Original language description

    This work contains the results of mathematical modelling of heat and mass transfer during chilling of chicken in a cooling tunnel. Experimental data were obtained by measurements conducted on equipment of one of the domestic chilled poultry producers. The mathematical modelling employed codes Bertix (TNO-MEP, Holland) and Food Product Modeller (Mirinz, Food Technology and Research Ltd, New Zealand). The results are coefficients of heat and mass transfer, typical for the particular poultry chilling technology.

  • Czech name

    Modelování přenosu tepla a hmoty při průchodu kuřat chladicím tunelem

  • Czech description

    Tato práce obsahuje výsledky matematického modelování přestupu tepla a hmoty při zchlazování kuřat v chladícím tunelu. Experimentální data byla naměřena na zařízení jednoho z domácích výrobců chlazené drůbeže. K matematickému modelování bylo použito programů Bertix (TNO-MEP, Holandsko) a Food Product Modeller (Mirinz, Food Technology & Research Ltd, Nový Zealand). Výsledkem jsou součinitele přestupu tepla a hmoty, které budou charakteristické pro dané technologické zařízení pro zchlazování kuřat.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA101%2F02%2F0649" target="_blank" >GA101/02/0649: Modelling of heat transfer, flow and residence time distributions in apparatures of the food industry</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Journal of Food Engineering

  • ISSN

    0260-8774

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    72

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    108-112

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database