Processing characteristics of new plum cultivars for food production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A8P008500" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:8P008500 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití
Original language description
U 17 odrůd slivoní ze sklizní 2004-2005 byly stanoveny zkvasitelné cukry (glukosa, fruktosa a sacharosa), sorbitol, sušina a titrační acidita. Z plodů byly též připraveny a komisionálně senzoricky hodnoceny sušené švestky a povidla. Na základě obdrženýchvýsledků byly pro následné zpracování na sušené plody a povidla nejvhodnější odrůdy ´Švestka domácí´, ´Anna Spath´, ´Elena´, ´President´ a ´Chrudimer´.
Czech name
Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití
Czech description
U 17 odrůd slivoní ze sklizní 2004-2005 byly stanoveny zkvasitelné cukry (glukosa, fruktosa a sacharosa), sorbitol, sušina a titrační acidita. Z plodů byly též připraveny a komisionálně senzoricky hodnoceny sušené švestky a povidla. Na základě obdrženýchvýsledků byly pro následné zpracování na sušené plody a povidla nejvhodnější odrůdy ´Švestka domácí´, ´Anna Spath´, ´Elena´, ´President´ a ´Chrudimer´.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4011" target="_blank" >QF4011: Utilization of whey enriched with lactulose using isomeration of lactose that is present in whey, for producion of functional foods.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
63-67
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
Jan 1, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—