All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

EFFECT OF HARD CHEESE COMPOSITION ON TYPE AND INCIDENCE BUTIRIC FERMENTATOON

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0005153" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0005153 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/16193296:_____/06:R0073516

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv složení sýrů ementálského typu na výskyt máselného kvašení

  • Original language description

    Výsledná senzorická kvalita sýrů závisí na máselném kvašení způsobeném Clostridium tyrobutyricum. Analyzovali jsem 60 vzorků sýra ze všech sezon a částí výrobního procesu ? před a po kvasném sklepě a zralé sýry. Sledovali jsme vliv mléka, obsah kyselinymáselné a octové, růst propionových bakterií a Clostridium tyrobutyricum, fyzikální parametry jako pH a vodní aktivita (Aw). Produkce máselné kyseliny nezávisí pouze na hodnotě Aw, ale je nutné také pH větší než 5,5, přítomnost nejméně 103 buněk Clostridium tyrobutyricum na gram sýra a nízká koncentrace kyseliny propionové a octové.

  • Czech name

    Vliv složení sýrů ementálského typu na výskyt máselného kvašení

  • Czech description

    Výsledná senzorická kvalita sýrů závisí na máselném kvašení způsobeném Clostridium tyrobutyricum. Analyzovali jsem 60 vzorků sýra ze všech sezon a částí výrobního procesu ? před a po kvasném sklepě a zralé sýry. Sledovali jsme vliv mléka, obsah kyselinymáselné a octové, růst propionových bakterií a Clostridium tyrobutyricum, fyzikální parametry jako pH a vodní aktivita (Aw). Produkce máselné kyseliny nezávisí pouze na hodnotě Aw, ale je nutné také pH větší než 5,5, přítomnost nejméně 103 buněk Clostridium tyrobutyricum na gram sýra a nízká koncentrace kyseliny propionové a octové.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3284" target="_blank" >QF3284: Selection and appreciation cheese culture from standpoints latest parameters on behalf of quality assurance and health safety of hard cheeses.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník semináře Mléko a sýry

  • ISBN

    80-7080-620-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    35-40

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 26, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article