Products of processing of red cabbage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P002852" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P002852 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Produkty zpracování zelí hlávkového červeného
Original language description
Je popsán postup komplexního zpracování zelí hlávkového červeného bezodpadovou technologií na sprejově sušenou šťávu a fluidně sušené a rozmělněné výlisky. Sprejově sušená šťáva ? prášek představuje surovinu pro výrobu pH indikátorů a pigmentových složekdo barev, laků, kosmetických výrobků, i barevného glazurovacího jedlého potahového obalu farmaceutických nebo potravinářských výrobků. Výlisky lze díky vysoké vaznosti vody využít v pečivárenství, v masném průmyslu a jako doplněk stravy určený pro redukční dietu. Extrakt z kyselé extrakce výlisků byl byl sprejově usušen na červený ve vodě rozpustný prášek, který lze využít k dobarvování potravin, zejména nápojů.
Czech name
Produkty zpracování zelí hlávkového červeného
Czech description
Je popsán postup komplexního zpracování zelí hlávkového červeného bezodpadovou technologií na sprejově sušenou šťávu a fluidně sušené a rozmělněné výlisky. Sprejově sušená šťáva ? prášek představuje surovinu pro výrobu pH indikátorů a pigmentových složekdo barev, laků, kosmetických výrobků, i barevného glazurovacího jedlého potahového obalu farmaceutických nebo potravinářských výrobků. Výlisky lze díky vysoké vaznosti vody využít v pečivárenství, v masném průmyslu a jako doplněk stravy určený pro redukční dietu. Extrakt z kyselé extrakce výlisků byl byl sprejově usušen na červený ve vodě rozpustný prášek, který lze využít k dobarvování potravin, zejména nápojů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků. XXXVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin.
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
359-361
Publisher name
VÚPP, v.v.i.
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 21, 2007
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—