All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Verification of Western Blot method for identification of soya bean alergens

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P008538" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P008538 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci alergenů soji

  • Original language description

    Byly isolovány hlavní alergeny soji, glycinin a ß-conglycinin, a následně použity jako antigeny pro tvorbu slepičích protilátek typu IgY. Získané protilátky byly využity pro detekci alergenů soji imunochemickou metodou Western blot. Tímto způsobem byla realizována kontrola přítomnosti soji ve výrobcích z potravinářské sítě s deklarovaným nebo nedeklarovaným obsahem soji. Byly vypracovány modifikace extrakčních postupů pro jednotlivé výrobky. Metoda je obecně použitelná pro detekci alergenů glycininu a ß-conglycininu tam, kde je soja majoritní složkou výrobku; pro výrobky, které obsahují jen malý přídavek soji, není pro průkaz alergenů vhodná.

  • Czech name

    Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci alergenů soji

  • Czech description

    Byly isolovány hlavní alergeny soji, glycinin a ß-conglycinin, a následně použity jako antigeny pro tvorbu slepičích protilátek typu IgY. Získané protilátky byly využity pro detekci alergenů soji imunochemickou metodou Western blot. Tímto způsobem byla realizována kontrola přítomnosti soji ve výrobcích z potravinářské sítě s deklarovaným nebo nedeklarovaným obsahem soji. Byly vypracovány modifikace extrakčních postupů pro jednotlivé výrobky. Metoda je obecně použitelná pro detekci alergenů glycininu a ß-conglycininu tam, kde je soja majoritní složkou výrobku; pro výrobky, které obsahují jen malý přídavek soji, není pro průkaz alergenů vhodná.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků. XXXVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin.

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    59-62

  • Publisher name

    VÚPP, v.v.i.

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 21, 2007

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article