Verification of Western Blot method for identification of soya bean alergens
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P008538" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P008538 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci alergenů soji
Original language description
Byly isolovány hlavní alergeny soji, glycinin a ß-conglycinin, a následně použity jako antigeny pro tvorbu slepičích protilátek typu IgY. Získané protilátky byly využity pro detekci alergenů soji imunochemickou metodou Western blot. Tímto způsobem byla realizována kontrola přítomnosti soji ve výrobcích z potravinářské sítě s deklarovaným nebo nedeklarovaným obsahem soji. Byly vypracovány modifikace extrakčních postupů pro jednotlivé výrobky. Metoda je obecně použitelná pro detekci alergenů glycininu a ß-conglycininu tam, kde je soja majoritní složkou výrobku; pro výrobky, které obsahují jen malý přídavek soji, není pro průkaz alergenů vhodná.
Czech name
Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci alergenů soji
Czech description
Byly isolovány hlavní alergeny soji, glycinin a ß-conglycinin, a následně použity jako antigeny pro tvorbu slepičích protilátek typu IgY. Získané protilátky byly využity pro detekci alergenů soji imunochemickou metodou Western blot. Tímto způsobem byla realizována kontrola přítomnosti soji ve výrobcích z potravinářské sítě s deklarovaným nebo nedeklarovaným obsahem soji. Byly vypracovány modifikace extrakčních postupů pro jednotlivé výrobky. Metoda je obecně použitelná pro detekci alergenů glycininu a ß-conglycininu tam, kde je soja majoritní složkou výrobku; pro výrobky, které obsahují jen malý přídavek soji, není pro průkaz alergenů vhodná.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků. XXXVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin.
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
59-62
Publisher name
VÚPP, v.v.i.
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 21, 2007
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—