Antigen retrieval for immunohistochemistry examination of the foodstuff
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871354" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871354 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obnova antigenu při imunohistochemickém vyšetření potravin
Original language description
Při imunohistochemickém vyšetření se setkáváme s problémem, že hledaný antigen, v našem případě sójová bílkovina, je maskován potravinovou matricí a protilátka se na něj nemůže navázat, čímž je znesnadněna imunohistochemické detekce. K obnově sójového antigenu v masných výrobcích jsme použili neenzymatické metody. Tkáně byly inkubovány v sedmi demaskačních činidlech za použití mikrovlnného záhřevu. Ukázalo se, že odlišné pH, chemické složení i molarita demaskačních činidel má vliv na obnovu antigenu. Nejlepších výsledků z hlediska síly a kvality vazby protilátky a antigenu mělo demaskační činidlo citrát EDTA.
Czech name
Obnova antigenu při imunohistochemickém vyšetření potravin
Czech description
Při imunohistochemickém vyšetření se setkáváme s problémem, že hledaný antigen, v našem případě sójová bílkovina, je maskován potravinovou matricí a protilátka se na něj nemůže navázat, čímž je znesnadněna imunohistochemické detekce. K obnově sójového antigenu v masných výrobcích jsme použili neenzymatické metody. Tkáně byly inkubovány v sedmi demaskačních činidlech za použití mikrovlnného záhřevu. Ukázalo se, že odlišné pH, chemické složení i molarita demaskačních činidel má vliv na obnovu antigenu. Nejlepších výsledků z hlediska síly a kvality vazby protilátky a antigenu mělo demaskační činidlo citrát EDTA.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnosť a kvalita potravín
ISBN
978-80-552-0769-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
59-61
Publisher name
Slovenská pol'nohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Mar 28, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—