All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Isolation of chitin-glucan complex from fungal mycelia by autolysis and enzyme hydrolysis

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F08%3A9P000376" target="_blank" >RIV/00027022:_____/08:9P000376 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Způsob izolace chitin-glukanového komplexu z plísňových mycelií autolýzou a enzymovou hydrolýzou

  • Original language description

    Řešení se týká jednoduchého, levného a ekologického způsobu izolace chitin-glukanového komplexu z plísňových mycelií autolýzou a enzymovou hydrolýzou, kdy autolýza mycelia probíhá při koncentraci sušiny mycelia 1 až 20 % hmotn., za teploty 30 až 60 °C, při hodnotě pH 4 až 9, po dobu 5 hodin až 2 týdnů, v jejímž průběhu probíhá enzymová hydrolýza, po které se oddělí nerozpustná část s obsahem chitin-glukanového komplexu pro další zpracování. Získaný komplex obsahuje cenné látky pro další využití v potravinářství, medicíně i kosmetice.

  • Czech name

    Způsob izolace chitin-glukanového komplexu z plísňových mycelií autolýzou a enzymovou hydrolýzou

  • Czech description

    Řešení se týká jednoduchého, levného a ekologického způsobu izolace chitin-glukanového komplexu z plísňových mycelií autolýzou a enzymovou hydrolýzou, kdy autolýza mycelia probíhá při koncentraci sušiny mycelia 1 až 20 % hmotn., za teploty 30 až 60 °C, při hodnotě pH 4 až 9, po dobu 5 hodin až 2 týdnů, v jejímž průběhu probíhá enzymová hydrolýza, po které se oddělí nerozpustná část s obsahem chitin-glukanového komplexu pro další zpracování. Získaný komplex obsahuje cenné látky pro další využití v potravinářství, medicíně i kosmetice.

Classification

  • Type

    P - Patent

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3286" target="_blank" >QF3286: Perspective trends in the industrial utikization of mycelial wastes from biotechnological plants.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    298944

  • Publisher

  • Publisher name

  • Place of publication

  • Publication country

  • Date of acceptance

    Mar 19, 2008

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence