All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Utilization of vegetable raw material as an alternative of cow milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000052" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000052 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/16193296:_____/09:JMALTE09

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka

  • Original language description

    Byly připravovány nemléčné pomazánky z rostlinných surovin, jejichž základem jsou jáhly, pohanka, amarant, oves a cizrna. Dalšími složkami je kořenová zelenina, slunečnicová semena, mořské řasy, vláknina, tofu, rostlinné oleje. Pomazánky jsou vhodné proosoby trpící alergií na mléčnou bílkovinu a nesnášenlivostí laktózy. Mohou je konzumovat i pacienti s celiakií. Pomazánky a jsou bohaté na vlákninu rozpustnou i nerozpustnou. U všech pomazánek bylo provedeno nutriční a senzorické hodnocení. Pomazánky byly kladně hodnoceny širokou veřejností na ochutnávce na Gastronomické jarmarku, pořádaném na Karlštejně 26.4. 2008. Pomazánky mohou výrazně obohatit sortiment potravin vhodných především pro pacienty s alergií na mléčnou bílkovinu a s intolerancí na laktózu.

  • Czech name

    Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka

  • Czech description

    Byly připravovány nemléčné pomazánky z rostlinných surovin, jejichž základem jsou jáhly, pohanka, amarant, oves a cizrna. Dalšími složkami je kořenová zelenina, slunečnicová semena, mořské řasy, vláknina, tofu, rostlinné oleje. Pomazánky jsou vhodné proosoby trpící alergií na mléčnou bílkovinu a nesnášenlivostí laktózy. Mohou je konzumovat i pacienti s celiakií. Pomazánky a jsou bohaté na vlákninu rozpustnou i nerozpustnou. U všech pomazánek bylo provedeno nutriční a senzorické hodnocení. Pomazánky byly kladně hodnoceny širokou veřejností na ochutnávce na Gastronomické jarmarku, pořádaném na Karlštejně 26.4. 2008. Pomazánky mohou výrazně obohatit sortiment potravin vhodných především pro pacienty s alergií na mléčnou bílkovinu a s intolerancí na laktózu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Utilization of vegetable raw materials as an alternative of cow's milk at manufacturing of functional food-stuffs.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    N

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database