Utilization of vegetable raw material as an alternative of cow milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000052" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000052 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/16193296:_____/09:JMALTE09
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka
Original language description
Byly připravovány nemléčné pomazánky z rostlinných surovin, jejichž základem jsou jáhly, pohanka, amarant, oves a cizrna. Dalšími složkami je kořenová zelenina, slunečnicová semena, mořské řasy, vláknina, tofu, rostlinné oleje. Pomazánky jsou vhodné proosoby trpící alergií na mléčnou bílkovinu a nesnášenlivostí laktózy. Mohou je konzumovat i pacienti s celiakií. Pomazánky a jsou bohaté na vlákninu rozpustnou i nerozpustnou. U všech pomazánek bylo provedeno nutriční a senzorické hodnocení. Pomazánky byly kladně hodnoceny širokou veřejností na ochutnávce na Gastronomické jarmarku, pořádaném na Karlštejně 26.4. 2008. Pomazánky mohou výrazně obohatit sortiment potravin vhodných především pro pacienty s alergií na mléčnou bílkovinu a s intolerancí na laktózu.
Czech name
Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka
Czech description
Byly připravovány nemléčné pomazánky z rostlinných surovin, jejichž základem jsou jáhly, pohanka, amarant, oves a cizrna. Dalšími složkami je kořenová zelenina, slunečnicová semena, mořské řasy, vláknina, tofu, rostlinné oleje. Pomazánky jsou vhodné proosoby trpící alergií na mléčnou bílkovinu a nesnášenlivostí laktózy. Mohou je konzumovat i pacienti s celiakií. Pomazánky a jsou bohaté na vlákninu rozpustnou i nerozpustnou. U všech pomazánek bylo provedeno nutriční a senzorické hodnocení. Pomazánky byly kladně hodnoceny širokou veřejností na ochutnávce na Gastronomické jarmarku, pořádaném na Karlštejně 26.4. 2008. Pomazánky mohou výrazně obohatit sortiment potravin vhodných především pro pacienty s alergií na mléčnou bílkovinu a s intolerancí na laktózu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Utilization of vegetable raw materials as an alternative of cow's milk at manufacturing of functional food-stuffs.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
N
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—