Beer and coeliac disease
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000089" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000089 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pivo a celiakie (abstrakt - 23.Pivovarsko-sladařské dny, České Budějovice, 15.-16.10.2009, Kvasný průmysl, 55(9), 244, 2009, ISSN 0023-5830)
Original language description
V rámci studie provedené na Vysoké škole chemicko-technologické, ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha a na Univerzitě v Madridu (Španělsko) byl imunochemicky stanoven obsah lepku v různých typech sladu a v různých typech piva. Obsah lepku ve sladu sepohyboval v rozmezí (g.kg-1): 18,8?45,0 (ječmen), 44?68 (pšenice), 41,6 (žito), 21,2 (špalda). V jednotlivých typech piva se obsah lepku zvyšoval v pořadí (mg.l-1): nealkoholické pivo (< 3,0), ležáky (<3?8,7), stouty (9,0?15,2), pšeničná piva (10,6?41,2).
Czech name
Pivo a celiakie (abstrakt - 23.Pivovarsko-sladařské dny, České Budějovice, 15.-16.10.2009, Kvasný průmysl, 55(9), 244, 2009, ISSN 0023-5830)
Czech description
V rámci studie provedené na Vysoké škole chemicko-technologické, ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha a na Univerzitě v Madridu (Španělsko) byl imunochemicky stanoven obsah lepku v různých typech sladu a v různých typech piva. Obsah lepku ve sladu sepohyboval v rozmezí (g.kg-1): 18,8?45,0 (ječmen), 44?68 (pšenice), 41,6 (žito), 21,2 (špalda). V jednotlivých typech piva se obsah lepku zvyšoval v pořadí (mg.l-1): nealkoholické pivo (< 3,0), ležáky (<3?8,7), stouty (9,0?15,2), pšeničná piva (10,6?41,2).
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů