All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Beer and coeliac disease

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000089" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000089 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pivo a celiakie (abstrakt - 23.Pivovarsko-sladařské dny, České Budějovice, 15.-16.10.2009, Kvasný průmysl, 55(9), 244, 2009, ISSN 0023-5830)

  • Original language description

    V rámci studie provedené na Vysoké škole chemicko-technologické, ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha a na Univerzitě v Madridu (Španělsko) byl imunochemicky stanoven obsah lepku v různých typech sladu a v různých typech piva. Obsah lepku ve sladu sepohyboval v rozmezí (g.kg-1): 18,8?45,0 (ječmen), 44?68 (pšenice), 41,6 (žito), 21,2 (špalda). V jednotlivých typech piva se obsah lepku zvyšoval v pořadí (mg.l-1): nealkoholické pivo (< 3,0), ležáky (<3?8,7), stouty (9,0?15,2), pšeničná piva (10,6?41,2).

  • Czech name

    Pivo a celiakie (abstrakt - 23.Pivovarsko-sladařské dny, České Budějovice, 15.-16.10.2009, Kvasný průmysl, 55(9), 244, 2009, ISSN 0023-5830)

  • Czech description

    V rámci studie provedené na Vysoké škole chemicko-technologické, ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha a na Univerzitě v Madridu (Španělsko) byl imunochemicky stanoven obsah lepku v různých typech sladu a v různých typech piva. Obsah lepku ve sladu sepohyboval v rozmezí (g.kg-1): 18,8?45,0 (ječmen), 44?68 (pšenice), 41,6 (žito), 21,2 (špalda). V jednotlivých typech piva se obsah lepku zvyšoval v pořadí (mg.l-1): nealkoholické pivo (< 3,0), ležáky (<3?8,7), stouty (9,0?15,2), pšeničná piva (10,6?41,2).

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů