All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quite different vegetable juices. Fermented vegetable juices

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000248" target="_blank" >RIV/00027022:_____/11:00000248 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26722861:_____/11:ZJMIXJ11

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zeleninové šťávy trochu jinak. Fermentované zeleninové šťávy.

  • Original language description

    V počáteční fázi práce jsme zjišťovali, zda vytipované kmeny mléčných bakterií jsou schopné růstu a množení v dostupných zeleninových šťávách, jak jednodruhových, tak směsných. Posuzovali jsme také senzorické vlastnosti a vhodnost k dalšímu využití. Bylyvytipovány fermentované zeleninové šťávy z mrkve, červené řepy, pastináku, směsné šťávy- pastinák a červená řepa, okurka a pastinák, červená řepa a mrkev. V další fázi jsme se zaměřili na výrobu zeleninových šťáv se syrovátkou. Všechny uvedené variantybyly senzoricky velmi dobře hodnoceny. Syrovátka zjemňuje chuť zeleninových šťáv, zvyšuje dietetickou hodnotu o syrovátkové bílkoviny a významně zvyšuje počty přidaných bakterií mléčného kvašení.

  • Czech name

    Zeleninové šťávy trochu jinak. Fermentované zeleninové šťávy.

  • Czech description

    V počáteční fázi práce jsme zjišťovali, zda vytipované kmeny mléčných bakterií jsou schopné růstu a množení v dostupných zeleninových šťávách, jak jednodruhových, tak směsných. Posuzovali jsme také senzorické vlastnosti a vhodnost k dalšímu využití. Bylyvytipovány fermentované zeleninové šťávy z mrkve, červené řepy, pastináku, směsné šťávy- pastinák a červená řepa, okurka a pastinák, červená řepa a mrkev. V další fázi jsme se zaměřili na výrobu zeleninových šťáv se syrovátkou. Všechny uvedené variantybyly senzoricky velmi dobře hodnoceny. Syrovátka zjemňuje chuť zeleninových šťáv, zvyšuje dietetickou hodnotu o syrovátkové bílkoviny a významně zvyšuje počty přidaných bakterií mléčného kvašení.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: New methods and processing of agricultural raw material use for functional foods conception</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    N

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    127-128

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database