Quite different vegetable juices. Fermented vegetable juices
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000248" target="_blank" >RIV/00027022:_____/11:00000248 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26722861:_____/11:ZJMIXJ11
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zeleninové šťávy trochu jinak. Fermentované zeleninové šťávy.
Original language description
V počáteční fázi práce jsme zjišťovali, zda vytipované kmeny mléčných bakterií jsou schopné růstu a množení v dostupných zeleninových šťávách, jak jednodruhových, tak směsných. Posuzovali jsme také senzorické vlastnosti a vhodnost k dalšímu využití. Bylyvytipovány fermentované zeleninové šťávy z mrkve, červené řepy, pastináku, směsné šťávy- pastinák a červená řepa, okurka a pastinák, červená řepa a mrkev. V další fázi jsme se zaměřili na výrobu zeleninových šťáv se syrovátkou. Všechny uvedené variantybyly senzoricky velmi dobře hodnoceny. Syrovátka zjemňuje chuť zeleninových šťáv, zvyšuje dietetickou hodnotu o syrovátkové bílkoviny a významně zvyšuje počty přidaných bakterií mléčného kvašení.
Czech name
Zeleninové šťávy trochu jinak. Fermentované zeleninové šťávy.
Czech description
V počáteční fázi práce jsme zjišťovali, zda vytipované kmeny mléčných bakterií jsou schopné růstu a množení v dostupných zeleninových šťávách, jak jednodruhových, tak směsných. Posuzovali jsme také senzorické vlastnosti a vhodnost k dalšímu využití. Bylyvytipovány fermentované zeleninové šťávy z mrkve, červené řepy, pastináku, směsné šťávy- pastinák a červená řepa, okurka a pastinák, červená řepa a mrkev. V další fázi jsme se zaměřili na výrobu zeleninových šťáv se syrovátkou. Všechny uvedené variantybyly senzoricky velmi dobře hodnoceny. Syrovátka zjemňuje chuť zeleninových šťáv, zvyšuje dietetickou hodnotu o syrovátkové bílkoviny a významně zvyšuje počty přidaných bakterií mléčného kvašení.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: New methods and processing of agricultural raw material use for functional foods conception</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
N
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
127-128
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—