Fermentability of commercial inuline type fructans by lactobacilly and rnterococci
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F12%3A00000314" target="_blank" >RIV/00027022:_____/12:00000314 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26722861:_____/12:ZJFRUK12
Result on the web
<a href="http://mlekarskelisty.cz" target="_blank" >http://mlekarskelisty.cz</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fermentace komerčních fruktanů inulinového typu laktobacily a enterokoky
Original language description
Sledováno bylo využití tří druhu komerčních fruktanů inulinového typu Orafti GR, Orafti Synergy 1 a Orafti P95 při jejich frmentaci probiotickými kulturami Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Lactobacillus rhamnosus CCDM 15, Enterococcus durans CCDM 922a Enterococcus faecium CCDM 945 (Sbírka mlékařských mikroorganismů Laktoflora, ČR). Na začátku a na konci 16 hodinové fermentace při optimálních podmínkách pro daný mikroorganismus byly určovány : obsah fruktanů (metoda HPLC s RI detekcí), počet mikroorganismů (plotnovou metodou) a pH substrátu. Z experimentálních výsledků byl zjištěn významný rozdíl mezi fermentací fruktanů laktobacily a enterokoky, přičemž obecně lze hodnotit využívání fruktanů laktobacily jako vyšší než využívání v případě enterokoků.
Czech name
Fermentace komerčních fruktanů inulinového typu laktobacily a enterokoky
Czech description
Sledováno bylo využití tří druhu komerčních fruktanů inulinového typu Orafti GR, Orafti Synergy 1 a Orafti P95 při jejich frmentaci probiotickými kulturami Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Lactobacillus rhamnosus CCDM 15, Enterococcus durans CCDM 922a Enterococcus faecium CCDM 945 (Sbírka mlékařských mikroorganismů Laktoflora, ČR). Na začátku a na konci 16 hodinové fermentace při optimálních podmínkách pro daný mikroorganismus byly určovány : obsah fruktanů (metoda HPLC s RI detekcí), počet mikroorganismů (plotnovou metodou) a pH substrátu. Z experimentálních výsledků byl zjištěn významný rozdíl mezi fermentací fruktanů laktobacily a enterokoky, přičemž obecně lze hodnotit využívání fruktanů laktobacily jako vyšší než využívání v případě enterokoků.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B274" target="_blank" >QI91B274: Research and developement of dairy synbiotic fermented products.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
23
Issue of the periodical within the volume
132
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
4-8
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—