All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Data generation for Czech food composition database - nutritional evaluation of traditional czech sauces

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F12%3A00000331" target="_blank" >RIV/00027022:_____/12:00000331 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Generace dat pro Českou databázi složení potravin - nutriční hodnocení tradičních českých omáček

  • Original language description

    Pro kompilaci on-line České databáze složení potravin byla generována analytická data pro tradiční české omáčky. V rámci projektu byly připraveny a analyzovány následující pokrmy: omáčka rajčatová, houbová, koprová, křenová, svíčková, hovězí maso zadní vařené a houskový knedlík kynutý. Analýzy vzorků byly zaměřeny na tyto faktory: voda, popel, bílkoviny, aminokyseliny, tuk, cholesterol, mastné kyseliny, sacharidy, vláknina potravy, vitaminy C, B1, B2, B6, niacin, kyselina pantothenová, vitamin E, vitamin A a beta-karoten, vápník, železo, draslík, hořčík, sodík, fosfor, zinek. Obsah sumy nasycených, mononenasycených, polynenasycených a trans-mastných kyselin, obsah celkových a využitelných sacharidů a energie byl vypočten podle interních algoritmů databáze. Získaná data byla zpracována a zdokumentována dle standardů EuroFIR. S použitím dat přispívajících složek byla generována i data pro pokrmy obsahující hovězí maso vařené, houskový knedlík kynutý a omáčku. Nutriční údaje byly vloženy

  • Czech name

    Generace dat pro Českou databázi složení potravin - nutriční hodnocení tradičních českých omáček

  • Czech description

    Pro kompilaci on-line České databáze složení potravin byla generována analytická data pro tradiční české omáčky. V rámci projektu byly připraveny a analyzovány následující pokrmy: omáčka rajčatová, houbová, koprová, křenová, svíčková, hovězí maso zadní vařené a houskový knedlík kynutý. Analýzy vzorků byly zaměřeny na tyto faktory: voda, popel, bílkoviny, aminokyseliny, tuk, cholesterol, mastné kyseliny, sacharidy, vláknina potravy, vitaminy C, B1, B2, B6, niacin, kyselina pantothenová, vitamin E, vitamin A a beta-karoten, vápník, železo, draslík, hořčík, sodík, fosfor, zinek. Obsah sumy nasycených, mononenasycených, polynenasycených a trans-mastných kyselin, obsah celkových a využitelných sacharidů a energie byl vypočten podle interních algoritmů databáze. Získaná data byla zpracována a zdokumentována dle standardů EuroFIR. S použitím dat přispívajících složek byla generována i data pro pokrmy obsahující hovězí maso vařené, houskový knedlík kynutý a omáčku. Nutriční údaje byly vloženy

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů