Data generation for Czech food composition database - nutritional evaluation of traditional czech sauces
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F12%3A00000331" target="_blank" >RIV/00027022:_____/12:00000331 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Generace dat pro Českou databázi složení potravin - nutriční hodnocení tradičních českých omáček
Original language description
Pro kompilaci on-line České databáze složení potravin byla generována analytická data pro tradiční české omáčky. V rámci projektu byly připraveny a analyzovány následující pokrmy: omáčka rajčatová, houbová, koprová, křenová, svíčková, hovězí maso zadní vařené a houskový knedlík kynutý. Analýzy vzorků byly zaměřeny na tyto faktory: voda, popel, bílkoviny, aminokyseliny, tuk, cholesterol, mastné kyseliny, sacharidy, vláknina potravy, vitaminy C, B1, B2, B6, niacin, kyselina pantothenová, vitamin E, vitamin A a beta-karoten, vápník, železo, draslík, hořčík, sodík, fosfor, zinek. Obsah sumy nasycených, mononenasycených, polynenasycených a trans-mastných kyselin, obsah celkových a využitelných sacharidů a energie byl vypočten podle interních algoritmů databáze. Získaná data byla zpracována a zdokumentována dle standardů EuroFIR. S použitím dat přispívajících složek byla generována i data pro pokrmy obsahující hovězí maso vařené, houskový knedlík kynutý a omáčku. Nutriční údaje byly vloženy
Czech name
Generace dat pro Českou databázi složení potravin - nutriční hodnocení tradičních českých omáček
Czech description
Pro kompilaci on-line České databáze složení potravin byla generována analytická data pro tradiční české omáčky. V rámci projektu byly připraveny a analyzovány následující pokrmy: omáčka rajčatová, houbová, koprová, křenová, svíčková, hovězí maso zadní vařené a houskový knedlík kynutý. Analýzy vzorků byly zaměřeny na tyto faktory: voda, popel, bílkoviny, aminokyseliny, tuk, cholesterol, mastné kyseliny, sacharidy, vláknina potravy, vitaminy C, B1, B2, B6, niacin, kyselina pantothenová, vitamin E, vitamin A a beta-karoten, vápník, železo, draslík, hořčík, sodík, fosfor, zinek. Obsah sumy nasycených, mononenasycených, polynenasycených a trans-mastných kyselin, obsah celkových a využitelných sacharidů a energie byl vypočten podle interních algoritmů databáze. Získaná data byla zpracována a zdokumentována dle standardů EuroFIR. S použitím dat přispívajících složek byla generována i data pro pokrmy obsahující hovězí maso vařené, houskový knedlík kynutý a omáčku. Nutriční údaje byly vloženy
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů