Verified technology for production of chocolate with hop homogenate
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000447" target="_blank" >RIV/00027022:_____/13:00000447 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ověřená technologie na výrobu čokolády s chmelovým homogenátem
Original language description
Ověřená technologie se týká technického řešení potravinového přípravku s čerstvým chmelem na bázi čokolády. Potravinový přípravek s čerstvým chmelem obsahuje homogenát z čerstvého chmele ošetřený vysokým tlakem, dále obsahuje nosič ve formě hmoty na bázičokolády a ochucující látky, vitamíny, minerální látky.
Czech name
Ověřená technologie na výrobu čokolády s chmelovým homogenátem
Czech description
Ověřená technologie se týká technického řešení potravinového přípravku s čerstvým chmelem na bázi čokolády. Potravinový přípravek s čerstvým chmelem obsahuje homogenát z čerstvého chmele ošetřený vysokým tlakem, dále obsahuje nosič ve formě hmoty na bázičokolády a ochucující látky, vitamíny, minerální látky.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: New processes of production of functional cereal and dairy foods and functional beverages with content of bioactive ingredients from selected vegetable and animal agricultural commodities and with probiotics and procedures for their quality estimation.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Technicka zprava VUPP 2013
Numerical identification
—
Technical parameters
Technologií jejíž součástí je ošetření chmelového homogenátu vysokým tlakem jsou vyrobeny čokoládové bonbóny s antimutagenním účinkem,jehož nositelem je čerstvý chmel.
Economical parameters
Ověřená technologie poskytla uživateli nový druh výrobku na bázi pralinek s přidaným chmelovým homogenátem (nový název "chmelinka"). To umožní zvýšit objem výroby těchto výrobků.
Application category by cost
—
Owner IČO
00027022
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—