All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Verified technology for production of chocolate with hop homogenate

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000447" target="_blank" >RIV/00027022:_____/13:00000447 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ověřená technologie na výrobu čokolády s chmelovým homogenátem

  • Original language description

    Ověřená technologie se týká technického řešení potravinového přípravku s čerstvým chmelem na bázi čokolády. Potravinový přípravek s čerstvým chmelem obsahuje homogenát z čerstvého chmele ošetřený vysokým tlakem, dále obsahuje nosič ve formě hmoty na bázičokolády a ochucující látky, vitamíny, minerální látky.

  • Czech name

    Ověřená technologie na výrobu čokolády s chmelovým homogenátem

  • Czech description

    Ověřená technologie se týká technického řešení potravinového přípravku s čerstvým chmelem na bázi čokolády. Potravinový přípravek s čerstvým chmelem obsahuje homogenát z čerstvého chmele ošetřený vysokým tlakem, dále obsahuje nosič ve formě hmoty na bázičokolády a ochucující látky, vitamíny, minerální látky.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: New processes of production of functional cereal and dairy foods and functional beverages with content of bioactive ingredients from selected vegetable and animal agricultural commodities and with probiotics and procedures for their quality estimation.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Technicka zprava VUPP 2013

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Technologií jejíž součástí je ošetření chmelového homogenátu vysokým tlakem jsou vyrobeny čokoládové bonbóny s antimutagenním účinkem,jehož nositelem je čerstvý chmel.

  • Economical parameters

    Ověřená technologie poskytla uživateli nový druh výrobku na bázi pralinek s přidaným chmelovým homogenátem (nový název "chmelinka"). To umožní zvýšit objem výroby těchto výrobků.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027022

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page